O noua sansa pentru Alex

O noua sansa pentru Alex
O noua sansa pentru Alex

Motto:
Niciun efort nu este în zadar pentru salvarea unei vieti
Pe 13 decembrie, doar asa, pentru a sfida cifra ghinionista, în sala mare a teatrului „Tudor Vianu” a avut loc un megaconcert de muzica populara, la care si-au dat concursul o pleiada de solisti consacrati, acompaniati de orchestra „Muntenia” a SC „Nova Force”, condusa de Ilie Clement.
Spectacolul a fost organizat de Fundatia Nicolae Barbu, care a demarat în urma cu o luna campania umanitara pentru strângerea de fonduri si salvarea vietii lui Alexandru Iancu.

Spectacol de exceptie, public de exceptie
Cu o jumatate de ora înainte de ora la care era programat spectacolul, sala a fost arhiplina. Si era de asteptat, atâta vreme cât au fost numai interpreti de elita.
Sub denumirea generica „Buna seara, oameni buni”, pe scena au urcat solistii Emilia Ghinescu, Reta Baltag, Elena Merisoreanu Mioara Velicu, Elisabeta Turcu, Constantin Magureanu, Marioara Man Gheorghe, Gelu Voicu si multi altii. Un spectacol care a durat mai mult de patru ore, apogeul fiind atins de evolutia interpretei Carmen ªerban.
Toti interpretii au venit benevol, ca semn de solidaritate cu Alexandru Iancu si familia acestuia. Este meritul incontestabil al lui Ilie Clement, conducatorul ansamblului „Muntenia”, care a stiut sa convinga aceasta pleiada de interpreti sa vina la Giurgiu.
Numai din vânzarea biletelor s-au adunat 90 de milioane de lei vechi, ceea ce înseamna ca în sala au fost minimul 450 de spectatori.
S-a demonstrat înca o data ca oamenii pot fi solidari, ca daca suntem uniti, putem trece peste orice obstacol.
Spectacolul a fost prezentat de un om de afaceri, doamna Petronela Sandulescu, care a facut fata cu brio acestei… provocari – domnia sa foiind pentru prima data prezentator la un spectacol de o asemenea anvergura. Cert este ca s-a descurcat impecabil.
Spectacolul a debutat cu prezentarea pe scena a lui Alexandru Iancu, însotit de tatal sau, care a expus pe scurt povestea…

Viata bate filmul
Povestea a început cu o banala durere de cap, pe care parintii au depistat-o relativ în faza incipienta. Au mers la medic sa afle cauza durerilor de cap ale lui Alex si atunci s-a darâmat lumea peste ei. Diagnosticul  a cazut ca un trasnet: tumora maligna hipofiza în regiunea pineala a capului.
A avut loc o prima interventie chirurgicala, însa sansele ca vindecarea sa aiba loc sunt într-o clinica din Germania. Suma de bani este foarte mare, însa nimic nu este imposibil.
Fundatia Nicolae Barbu a facut o prima donatie, de doua sute de milioane de lei vechi, de la spectacol s-au mai strâns înca 90 de milioane, în total, suma depaseste patru sute de milioane de lei, iar sperantele lui Alex si ale parintilor lui încep sa licare din nou.
………………
Pe scena a mai urcat si presedintele Fundatiei, Nicolae Barbu, care a multumit giurgiuvenilor pentru sensibilitate si implicare  si a apreciat ca, într-un timp relativ scurt, Alex va avea posibilitatea sa mearga în Germania, iar anul viitor va fi un copil la fel ca ceilalti colegi si prieteni ai sai.
Spectacolul s-a încheiat aproape de miezul noptii, însa efectul asupra celor prezenti a fost marcant.

7 comentarii

Comentariile sunt inchise