O noua tinta a conturilor false: seful IPJ Giurgiu. Cine comanda… muzica?

Dupa ce au stat in conservare o lunga perioada de timp, conturle false de pe facebook s-au reactivat. Noile tinte sunt seful IPJ Giurgiu, Catalin Georgescu si, prin ricoseu, deputatul Alexandru Andrei.
Pe 1 februarie au aparut pe un astfel de cont doua materiale (illustrate pentru credibilitate cu poze si filmari) prin care se incearca denigrarea celor doi.
Primul material postat de unul din aceste conturi false (postare comandata, evident) vrea sa acrediteze ideea ca seful IPJ, Catalin Georgescu, ar fi fost urmarit si filmat “de soferii revoltati pe politia din Giurgiu” mergand cu 140 km/ora prin localitatea Calugareni.
Naivii ar fi putut “pune botul” la materialul scris, daca n-ar fi fost ilustrat si cu filmari si fotografii din care reiese clar ca Dacia Duster pare a apartine Institutiei Prefectului si nicidecum IPJ (ori, se stie clar ca actualul sef al IPJ nu este nici in gratiile prefectei si nici nu este soferul acesteia).
De altfel, comentariile de la aceasta postare arata ca materialul nu si-a atins scopul ci din contra, anumite reactii arata iritabilitate maxima ale unor potentiali implicati in actiune.
Cel de-al doilea material postat in aceeasi zi – 1 februarie 2019 – este ilustrat si mai neinspirat. Unul din autoturismele deputatului Alexandru Andrei este fotografiat parcat vis a vis de sediul IPJ, insa… starea vremii nu tine defel cu autorul materialului.
Autorul postarii arata fotografiile cu autoturismul cand afara este zapada, insa vrea sa acrediteze ideea ca actiunea s-a intamplat recent si ca deputatul Andrei Alexandru si seful IPJ ar fi complotat cateva ore… Ceea ce pare ireal.
Daca primul material vrea sa induca ideea ca ar fi scris de “soferii revoltati”, cel de-al doilea merge la next level si este scris ca un strigat de disperare de catre “un grup de ofiteri si agenti” nemultumiti din IPJ Giurgiu.
Sigur ca, conform retetei consacrate din perioada comunista, in ecuatie sunt introdusi membri ai familiilor, cateva publicatii online, se vorbeste despre intalniri conspirationiste in fapt de seara, prin parcarile municipiului…
O reteta de dezimformare perimata, chiar hilara, iar comentariile o dovedesc cu prisosinta.
Cine sta in spatele acestor postari? Nu putem decat sa banuim ca sunt cei care au avut de cartit dupa castigarea examenului pe post al sefului IPJ, Catalin Georgescu, cei care au tergiversat nepermis de mult semnarea ordinului de numire a acestuia in functie… Si vorbim aici de interese absconse ale unor politicieni din Giurgiu, care isi simt amenintate voturile in acesti doi ani de alegeri de tot felul si (poate!) si afacerile.
Deputatii Alexandru Andrei si Razvan Cuc au intrat in atentia acestor conturi false, fix in momentul in care au inceput divergentele dintre ei si sefii de la partid, asa ca este lesne de inteles cine comanda… muzica acestor postari.
I.D.