Obiceiuri ciudate de Craciun

Obiceiuri ciudate de Craciun
Obiceiuri ciudate de Craciun

In Venezuela, toate strazile din capitala Caracas sunt închise în Ajunul Craciunului, pentru ca toata lumea merge la biserica pe patine cu rotile.
Groenlanda are asa-numitul Kiviak, obicei care presupune sa manânci o pasare moarta, care a stat îngropata câteva luni în pamântul înghetat. Totusi, în prealabil se scot maruntaiele putrezite.
În Japonia, de câtiva ani, masa traditionala este alcatuita din preparate de la KFC! Japonezii prefera produsele acestui lant de fast-food datorita unei campanii de marketing foarte ingenioase realizata acum 40 de ani.
Norvegia are si ea un obicei ciudat: în seara de Ajun, oamenii îsi ascund preventiv toate maturile, pentru ca spiritele si vrajitoarele rele sa nu poata calatori pe ele.
In orasul Gavle din Suedia exista o structura în forma de tap care este ridicata în fiecare an în preajma Craciunului, iar traditia prevede ca lumea sa încerce sa o arda din temelii, desi autoritatile locale încearca în fiecare an sa împiedice desfasurarea ritualului.
Celibatarele din Cehia trebuie sa mearga în timpul zilei afara, sa se aseze cu spatele la usa casei si sa arunce peste umar un pantof. Daca aterizeaza cu vârful spre usa, înseamna casatorie în urmatorul an, iar daca va ateriza cu calcâiul spre usa, celibatul va continua.
In multe culturi exista traditia Scenei Nasterii, dar în Spania, Portugalia si Italia este putin mai aparte. In aceste tari a devenit o traditie ca, pe lânga cei trei magi, Maria, Iosif si pruncul Iisus, în Scena Nasterii sa mai fie inclus un personaj: o figurina care îsi face nevoile si care poate fi chiar reprezentarea unei vedete. Printre cele mai cautate figurine sunt cele cu Barack Obama.