OPEN TV – premiul pentru cea mai buna stire la Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST 2019

OPEN TV a participat anul acesta cu mai multe productii la cea de-a CVI-a editie a Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST 2019 din Târgu Mureș.
Maratonul de evenimente culturale a durat o saptamana si a cuprins, pe langa competitie, proiectii publice de filme artistice si documentare, masterclass-uri, expozitii si lansare de carte.
Juriul a fost format din specialisti recunoscuti international din Franta, Austria, Anglia si Romania: Presedintele juriului: conf. univ. dr. Lucian Ionica – Universitatea de Vest, Timisoara; conf. univ. dr. Ion Stavre – SNSPA; Geo Tuica – director imagine SRTV, Codrut Panzaru – producator independent; prof, univ. dr. Brandusa Armanca – Universitatea Aurel Vlaicu, Arad; Dorin Ion Ilie – director de imagine France TV Paris; Steve Teers – editor de imagine, Londra; Erica Gudrun Gutt – jurnalist, Viena; prof. univ. dr. Manuela Cernat – UNATC Bucuresti.
In selectia finala au intrat 65 de productii din Republica Moldova, Franta, India (coproductie Canada), Iran si Romania, iar OPEN TV din Giurgiu a intrat in aceasta selectie finala cu 5 stiri si doua filme turistice, munca realizatorilor de la OPEN TV fiind rasplatita:
– Premiul pentru cea mai buna stire – Calvarul soferilor din Giurgiu – DN 5B (https://www.youtube.com/watch?v=tnQr3OCOWco) ;
– Mentiune pentru productia “Orasul nascut din Dunare” film turistic (https://www.youtube.com/watch?v=tpAbBoX3uv4) .“Este cel mai important festival de producție media din România. Timp de 15 ani am preţuit curajul de a sta în faţa unui public exigent şi am lansat de fiecare dată noi provocări.
Am strâns în jurul nostru și am premiat oameni de televiziune, artiști, cineaști și producători din lumea întreagă. Pentru unii, a fost prima confirmare a talentului și valorii profesionale. Am pornit la drum ca un festival de televiziune şi am devenit o şcoală de media. Am strâns în jurul nostru elita din televiziune şi film. Am descoperit talente şi am răsplătit voinţa, creativitatea şi energia. Mereu am avut convingerea că se poate şi mai bine”, a precizat presedintele Festivalului, Ioan Ceausescu.
SIMFEST își continuă misiunea asumată de a fi o platformă non-formală de pregătire a profesioniștilor din media electronice, cu masterclass-uri susținute de experți de cea mai înaltă valoare din România și Scoția, în cadrul Școlii de vară.