Personalitati de prim rang, joi la Baneasa

Joi, 4 aprilie, se va inaugura cultura de sparanghel din localitatea Baneasa, eveniment la care participa personalitati de prim rang.
Astfel, “la fata locului”, pe 4 aprilie la ora 12:30 vor sosi ministrul agriculturii, Petre Daia; ambasadorul Romaniei in Germania – Emil Hurezeanu; ambasadorul Germaniei in Romania; presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, reprezentanti ai Institutiei Prefectului, parlamentari din Giurgiu si nu in ultimul randprimari din localitatile din judet si sefi ai institutiilor deconcentrate.
Adrian Rusu, administratorul firmei GPDC JOKI SRL, care se ocupa de cultura de sparanghel ne-a informat ca in anul 2016 s-a constituit firma…“Abia in anul 2017 si in 2018 am plantat sparanghelul, iar anul 2019 este anul in care incepem recoltarea. Din pacate, in Romania, cultura de sparanghel este ca si inexistenta, sparanghelul fiind intalnit numai intamplator la unii gradinari individuali, care stiu cum sa-l aprecieze si sa-l consume.
Noi am avut sansa sa gasim intelegere si solicitudine de la primarul din comuna Baneasa, domnul Viorel Rotaru, care ne-a ajutat sa gasim oamenii potriviti pentru aceasta munca”, a precizat Adrian Rusu.
Sparanghelul are efecte nemaipomenite asupra sănătăţii.
Insuşi regele Ludovic al XIV-lea a dispus construirea de solarii speciale pentru a se bucura de sparanghel tot timpul anului, leguma căpătând astfel titulatura de „hrana regilor”.In linii mari beneficiile consumului de sparanghel sunt urmatoarele:detoxifiere, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă şi malformaţiile congenitale.