PNL – Lista scurta pentru europarlamentare, fara… urmasi ai Bratienilor

Este scandal la PNL, cat sediul din Modrogan. Dupa aparitia, pe surse, a listei scurte cu primii 10 candidati “liberali” la europarlamentare, stupoare: pe lista nu se regasesc decat 3 liberali cu pedigree. Ca un veritabil urmas al Bratienilor, Ludovic Orban a reusit magia secolului: i-a facut pe Bratieni sa se invarte in mormant…
Evident, daca soliciti explicatii de la orice liberal verde, “cu coloana vertebrala”, iti va raspunde, mascandu-si discret umilinta din priviri, ca nu mai exista pedelisti si pemepisti, ca exista doar liberali si atat…
Asadar, locul I este ocupat de jurnalistul Rares Bogdan (nu este membru de partid, dar poate fi o platforma media de exploatat), locul II este ocupat de PMP-istul Siegrfied Muresan si locul III a fost rezervat de PDL-istul Mircea Hava (primarul de la Alba Iulia).
Abia pe locul IV gasim un liberal – Adina Valean – sotia lui Crin Antonescu, care desi a fost preferatul electorilor liberali in megasondajul PNL, este exclus total de pe lista.
Urmeaza in ordine, Daniel Buda si Vasile Blaga, ambii fosti PDL-isti, iar locurile 7 si 8 sunt rezervate altor doi liberali – Dan Motreanu si Cristian Busoi. Pentru locurile 9 si 10 avem insa doua personaje din garda lui Basescu – fostii PDL-isti: Gheorghe Falca si Marian Jean Marinescu.
Daca liberalii mizează pe 8 locuri sigure in parlamentul European, vor avea parte doar de doi liberali autentici: Adina Valean si Dan Motreanu, insa daca obtin un procent intre 25 si 30% ar putea avea 10 europarlamentari, ceea ce ar creste numarul de liberali neaosi la… 3.
Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe 26 mai.