“Pohta” ce-a poftit interimara de la Inspectoratul Scolar s-a risipit in… ilegalitati

Mazilirea lui Gigi Oprisan din functia de inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Giurgiu (ISJ) a fost comentata si disecata de primarul Nicolae Barbu in conferinta de presa de miercuri, 5 septembrie.
In contextul in care toata lumea stia despre modul mizerabil in care Oprisan a fost dat jos de la conducerea ISJ Giurgiu, doar pentru satisfacerea orgoliului unei persoane, Nicolae Barbu a vorbit acum, “pentru ca Instanta a stabilit, deocamdata provizoriu, pana la judecarea pe fond”, ca Gigi Oprisan are dreptate, acesta revenind pe functie de luni, 3 septembrie.
“Povestea de la ISJ a fost cu directie clara, de la un secretar de stat, susținuta de un fost presedinte de organizatie judeteana PSD Giurgiu, care a mers personal la Minister pentru mazilirea lui Oprisan”, a spus revoltat primarul Barbu.
Nicolae Barbu a povestit in amanunt toata tarasenia…
“Acum, ca s-a lamurit totul, pot vorbi deschis… A fost o adevarata mascarada – Gigi Oprisan a primit de la Giurgiu calificativul Foarte Bine (FB), insa cand hartia a ajuns la Bucuresti s-a transformat in Bine (B), iar dupa contestatia lui Gigi Oprisan, calificativul s-a transformat in Nesatisfacator (NS). Aceasta destituire a fost rezultatul unor interese, jocuri si influente strict politice”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
Gigi Oprisan a contestat si a actionat in Justitie, a castigat procesul, insa provizoratul de la ISJ Giurgiu are urmari grave. In cele trei luni, se pare ca interimartul a produs ilegalitati…
” In cele trei luni in care Oprisan nu a condus ISJ s-au emis decizii ale Consiliului de Administratie ilegale, pentru ca acest consiliu s-a intrunit cu 7 membri, nu cu 9. Asadar, acest Consiliu a functionat illegal, in consecinta toate deciziile sunt nule.
Doamna – temporar – inspector scolar general – si-a implinit si visul asta – nu a semnat niciun document cat a indeplinit aceasta functie, astfel ca toate numirile directorilor din această perioada sunt nule, neexistand niciun document …
Aceasta doamna a tot schimbat directori prin oras – pe sprânceană – numind persoane care n-au nicio calificare. Iata si un exemplu: după ce facut zob Liceul Economic, este pus director la Scoala nr. 4, unde exista un proiect European… Poti colabora cu astfel de oameni?
Cum sa pui inspector o persoana fara studii de specialitate, doar pe baza relatiilor de rudenie cu cineva?
Vreau sa fiu bine inteles – nu politizez numirile directorilor, dar sunt oameni foarte buni – vorbesc pe partea administrativa, de management – cu care am lucrat ani de zile foarte bine, fara sa ma intereseze cine i-a pus pe acele functii, iar acum astfel de oameni sunt schimbati. Ma intreb, de ce?”, a declarat primarul Barbu.
Edilul sef a mai precizat ca Gigi Oprisan va trimite la Ministerul Educatiei un raport cu tot ce s-a intamplat la ISJ Giurgiu in ultimele trei luni, iar doamna care a fost interimar in aceasta perioada va trebui sa dea socoteala pentru cee ace s-a intamplat…

Un comentariu

  1. Stimați „jurnalisti” este regretabil faptul că, în calitatea pe care o dețineți, nu va informati înainte de a publica știrea. Credeam ca asta este primul lucru pe care trebuie sa-l faceti in „rolul” de jurnalist. Domnul director la care faceti referire nu a fost niciodată manager al Liceului ” Ion Barbu” si ceea ce este si mai important este faptul că dl.director la care faceti referire are o experienta in aceasta calitate de peste 25 de ani!! si pregatire profesionala adecvată acestui post, fapt ce se poate foarte usor verifica. Chiar va rog sa faceti acest lucru, caci sunt convins ca stiti despre cine este vorba. Este însă regretabilă lipsa dvs de experienta, dragi „jurnalisti”, pentru ca nu va informati corespunzător înainte de a scrie in mediul online tot felul de lucruri neverificate despre un om care, din pacate, trece si prin niste momente dificile în această perioadă.

Comentariile sunt inchise