Politist acuzat ca ar fi agresat fizic un tanar fara discernamant

gadea petrisorComuna Putineiu a intrat din nou “in colimatorul” presei. In ziua de 7 februarie, un tanar cu vizibile probleme psihice l-a acuzat pe seful de post din comuna de agresiune fizica.
Pe scurt, tanarul de 20 de ani – Gadea Petrisor – prezent in biroul primarului comunei a povestit in fata jurnalistilor cu lux de amanunte, modul in care a fost acostat si mai apoi lovit “cu pulanul” de seful de post. Motivul ar fi fost, in opinia tanarului, faptul ca ar fi tras cu prastia dupa porumbei, in curtea scolii din localitate. El spune ca seful de post l-ar fi lovit, l-a bagat in masina politiei si l-a dus la postul de politie, unde politistul i-ar fi aplicat o corectie cu bastonul de cauciuc “doua lovituri la palme si doua la picioare”, dupa care l-a amprentat si l-ar fi amenintat ca “daca mai face prostii il va trimite la Vadu Lat, unde va fi batut in fiecare zi”.

Gadea Petrisor a reclamat acest fapt primarului din localitate – Gheorghe Breazu – care la randul lui a precizat ca va actiona pentru a reglementa cumva aceasta situatie…
“Astazi dupa amiaza am auzit si eu… Baiatul acesta locuieste intr-unul din blocurile din fata Primariei si il mai ajutam cu mancare, un suc… Astazi a venit plangand ca l-a batut seful de post… Mi-a aratat semnele de pe mana unde spune ca a fost lovit… Mi-a zis ca l-a batut pe el si pe inca un baiat, ca ar fi tras cu prastia in curtea scolii dupa porumbei. E o situatie ciudata, baiatul acesta nici nu are discernamant, nu putem sa il luam asa la bataie. Nu dai intr-un caine, dar intr-un om…”, a declarat primarul Gheorghe Breazu.breazuIntrebat daca tanarul respectiv sau alte persoane din sat au mai fost agresate de seful de post, primarul a spus ca acuzatorul ar mai fi fost gonit cu masina (de politie – N.R.), dar nu poate spune daca si alti cetateni din comuna ar mai fi fost agresati de politist.
In ce priveste o eventuala (si fireasca) relatie institutionala cu politistii din comuna, Gheorghe Breazu s-a plans ca aceasta nu exista, iar vina nu i-ar apartine…
“Voi anunta Protectia Copilului sa vedem ce putem face cu acest baiat. Am inteles ca si tatal lui l-a dat afara din casa, poate ii gasim o casa de plasament, nu putem sa il lasam pe strazi. Mai ales ca nu ne-a creat probleme, nu este agresiv si tocmai de aceea nu inteleg de ce s-a ajuns la agresiuni fizice din partea sefului de post” a incheiat primarul comunei Putineiu.
N.R. Nu avem calitatea de a judeca aceasta intamplare nefericita, insa, deontologic am contactat telefonic seful de post din comuna, care ne-a expus punctul de vedere al domniei sale in aceasta speta:
“Va spun din capul locului ca totul este tendentios. Mai ales ca anul trecut, primarului i-a fost facut un dosar penal. Nu mai spun pentru ce, se cunoaste cazul…
Vreau sa va spun ca la sediul postului de politie din Putineiu exista trei sesizari care privesc comportamentul agresiv al lui Gadea Petrisor – una pe 4 februarie, alta pe 6 februarie si ultima pe 7 februarie – depusa chiar de la mama acestui tanar. Aceste sesizari vizeaza fapte diverse: ca injura oamenii pe strada, ii scuipa – in general un comportament agresiv.
L-am cautat pe Gadea Petrisor si l-am gasit in fata Primariei… Cand ne-a vazut a fugit in curtea scolii, apoi in spatele blocului in care locuieste, unde l-am si prins, dupa care am mers cu el la postul de politie.
Nici vorba sa il agresam, la postul de politie mai erau circa 7 persoane cu diverse probleme, care pot confirma ca nu a fost vorba de vreo agresiune fizica. Este adevarat ca s-a pus problema ca acest tanar sa fie internat, sa se faca eforturi in acest sens…
Dupa ce a fost amprentat, impreuna cu alte persoane, Gadea Petrisor a plecat si a spus ca se duce la primar sa ii spuna ca l-am amendat… Personal, pot documenta faptul ca nu a fost agresat”, a precizat Mihai Bordei, seful de post din Putineiu.
P.S. Asa cum am precizat, nu ne grabim sa tragem concluzii, insa ne-am propus ca in perioada urmatoare sa intepelam cativa cetateni din comuna, pentru ca in economia acestui caz ar fi interesanta si pozitia cetatenilor…

3 comentarii

  1. „Ionescule”, esti prost? daca luam „dubla de boabe” nu mai puneam si pozitia politistului, nu? Dar e greu sa gandesti! Mergi la alfabetizare cu primarul tau cu tot, daca esti marlan…

  2. Diaconescule, posteaza toate comentariile. Sau ai luat o dubla de boabe de la incultul de primar?

  3. Baiatul acesta este exploatat prin munca de primarul Breazu. Ce invoca primarul se datoreaza divergentelor cu seful de post.
    E bine ca domnul primar sa mai mearga putin pe la scoala.

Comentariile sunt inchise