Politist la datorie, chiar si in concediu

Aflat in concediu de odihna, fostul sef de post din comuna Putineiu (mutat obligat/fortat in Fratesti de sefii IJP Giurgiu) – Mihai Bordei – nu a uitat ca este in slujba cetatenilor.
O intamplare bizara il scoate din nou in „lumina reflectoarelor“ pe politistul de care facem vorbire…
In urma cu cateva zile, o persoana din municipiul Giurgiu a gasit un telefon mobil. In agenda telefonului respectiv se afla si numarul privat al lui Mihai Bordei. Acesta a fost sunat de cel ce gasise telefonul si, dupa o scurta discutie i l-a inmanat politistului, care, prin telefonari succesive la mai multe numere din agenda respectiva a ajuns sa descopere proprietarul mobilului.
Asa se face ca duminica, 6 mai, politistul s-a prezentat acasa la persoana care pierduse telefonul si i l-a inmanat.Spuneam la inceputul materialului ca este o intamplare cel putin bizara:
Persoana care pierduse telefonul locuieste in comuna Putineiu, acolo unde a activat Mihai Bordei ca sef de post circa 18 ani. Mai mult decat atat, in urma cu sase ani, politistul nostru a prins faptasii si a recuperat bunurile furate chiar di autoturismul proprietarei telefonului gasit acum.
Aceasta este si explicatia pentru care numarul de telefon al lui Mihai Bordei se gasea in memoria acelui telefon.
Proprietara telefonului, impreuna cu sotul ei i-au multumit politistului pentru implicare.Redactia noastra a intrat in posesia unor fotografii de la momentul respectiv si nu am putut sa nu il felicitam si noi pe Mihai Bordei pentru ca, chiar daca se afla in concediul de odihna, si-a facut datoria pentru care a depus un juramant – aceea de a fi in slujba cetateanului.
N.R. Surse oficiale de la unul dintre sindicatele politistilor ne-au confirmat faptul ca situatia sefilor de post cu care s-au facut anumite „rocade“ intre localitatile judetului Giurgiu a ajuns pe masa ministrului de interne, Carmen Dan, si ca aceasta va actiona foarte curand, inainte ca scandalurile iscate de „forta majora“ pentru care au fost facute mutarile de catre conducerea IJP Giurgiu sa devina scandal national.