Precizari privind dotarea locuintelor cu centrale termice – nu se plateste nicio taxa in plus!!

Pentru a clarifica recentele informatii aparute in spatiul mediatic, cu privire la declararea centralelor termice la Directia de Impozite si Taxe Locale (DITL), conducerea  DITL face urmatoarele precizari: ”Proprietarii locuintelor care renunta la racordarea la CET si opteaza pentru centrale termice proprii nu trebuie sa plateasca in plus la Directia de Impozite si Taxe Locale. Declararea montarii unei centrale termice proprii, se face numai atunci cand cladirea respectiva nu a beneficiat niciodata de vreo modalitate de incalzire proprie.” a mentionat Laurentiu Tintea, directorul institutiei.

In aceasta situatie se regasesc aproape toti posesorii de apartamente din municipiul Giurgiu, ale caror imobile au beneficiat din constructie de toate cele 4 tipuri de utilitati: canalizare, apa curenta, energie electrica si incalzire centrala.

”Aceasta modalitate de calcul se aplica din anul 2003 odata cu intrarea in vigoare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, in care se precizeaza foarte clar ca impozitul pentru cladirile dotate cumulativ cu cele patru tipuri de utilitati este mai mare decat cel pentru imobilele fara utilitati” – a mai precizat Directorul DITL, Laurentiu Tintea.