Prefectul judetului l-a dat in fapt pe… Acarul Paun, responsabil cu comunicarea

acarulLa conferinta de presa de la sfarsitul saptamanii trecute, conferinta la care au participat factorii decizionali ai Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), prefectul Carmen Nina Crisu a fost intrebata despre cauza lipsei de comunicare in primele 24 de ore de cod portocaliu de ninsori si viscol.
Va reamintim ca primele comunicate de presa au fost date de Consiliul Judetean, iar cetatenii judetului nu au avut nicio informatie cu privire la starea drumurilor…
Raspunsul doamnei prefect a fost unul stupefiant: “Centrul de Conducere si Coordonare a fost la ISU. Efectiv nu am avut timp!”. Sa intelegem din acest raspuns ca pisica este aruncata in curtea ISU? Desi coordonarea CJSU se face de catre prefect? Haideti sa vedeti raspunsul integral, cu “floricelele” de rigoare. Va garantam ca este savuros si poate fi vizionat si aici (min 24:19): https://www.facebook.com/opentv1/videos/1228513197284327/
“Pentru ca, asa cum v-am spus, Centrul de Conducere si Coordonare a fost la ISU. De acolo se transmit aceste comunicate si pentru ca efectiv nu am avut timp. Deci, fiecare dintre noi am fost atat de ocupati incat nu am avut timp sa strangem datele. Un comunicat nu il putem da cu date generale.
Situatia drumurilor (din judet – N.R.) a fost in permanenta afisata pe site-uri, pe facebook-uri, pe peste tot… Un comunicat oficial presupunea mai mult timp… Timp pe care noi nu l-am avut.
Sa stiti ca exista un ordin de ministru al MAI, care spune ca in aceste situatii de urgenta, dupa finalizarea situatiei de urgenta se face o conferinta de presa – ceea ce facem si noi acum – in care se aduc la cunostinta toate datele. Pentru date punctuale si foarte grave si pentru informare imediata exista un purtator de cuvant, care cred ca v-a raspuns tot timpul la telefon, Stiati care este purtatorul de cuvant al Comitetului pentru Situatii de Urgenta… dar pentru comunicate lungi, nu este timp.
Iar situatia drumurilor era in dinamica tot timpul – unele se inchideau, altele se redeschideau…”