Primarii de municipii solicita o intalnire cu Premierul si ministrul Finantelor

Primarii de municipii, reuniți în Asociația Municipiilor din România, solicit cat mai rapid o întalnire la Guvern cu premierul și cu ministrul Finanțelor pentru a găsi soluții de finanțare și ieșirea din riscul de faliment al administrației publice locale, în special a municipiilor.
Vineri, la Suceava, a avut loc reuniunea Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, intalnire in cadrul careia a avu loc si o dezbatere referitoare la demersurile întreprinse de AMR către Guvernul României cu scopul de a se echilibra deficitul apărut în urma execuției după primul trimestru.
“Problema constrângerilor bugetare de care am avut parte în ultimii ani, mai ales anul trecut, problema persistând și în acest an, constituie unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi. În consecință, am stabilit ca săptămâna viitoare să mergem la Guvern pentru a avea o discuție cu Primul-ministru și cu ministrul finanțelor publice, pentru a găsi soluții să rezolvăm ieșirea din riscul de faliment al administrației publice locale, în special pentru municipii”, a declarat primarul sectorului 3 și președinte AMR, Robert Negoiță.
Primarii au dezbătut si impactul pe care il are decizia ANCOM, legată de tariful maxim ce va fi aplicat pentru folosirea spațiilor publice, cu hotărârea de a se iniția o discuție aplicată asupra acestei situații și funcție de rezultatul acestei discuții, eventual, o acțiune în instanța de contencios-administrativ.