Primarul Barbu pune punctul pe “i” – Consilierii liberali au avut acces si au dezbatut in comisiile de specialitate toate proiectele pe care… nu le-au votat

Barbu comunicatIn timpul sedintei de Consiliu local, sedinta in care consilierii PNL, ALDE si UNPR au blocat nonsalant si cu zambetul pe buze mai multe proiecte in favoarea cetatenilor (parcari, locuri de joaca la gradinite, terenuri de sport, etc.), primarul Barbu le-a reprosat acestora ca fac jocuri politice murdare si ca se opun dezvoltarii municipiului votand electoral. Pe moment, consilierii amintiti au persiflat atitudinea primarului – chiar si votul lor a fost unul “la misto”, din moment ce radeau si isi faceau semne… Mai mult, consilierul Gheorghe Spoiala stia dinainte care sunt punctele care se voteaza si care nu. Marturie stau filmarile din timpul sedintei.
Suparati ca primarul Nicolae Barbu le-a atras atentia, liberalii au remis presei un comunicat de presa mai mult decat penibil, din care am spicuit doar cateva paragrafe – restul fiind compuneri ale unor elevi certati grav cu limba romana…
“Consilierii PNL s-au abtinut din motive obiective (la votul proiectelor – N.R.). In primul rând, niciun consilier local nu a avut acces la materialele de sedinta, toate fiind blocate, aspect semnalat de multi alesi in sedinta, iar in al doilea rând, documentatiile prezentate erau incomplete. In consecinta, alesii nu puteau vota proiecte pe care nu le-au studiat in amanunt si pentru care isi asuma responsabilitatea.
In consecinta, PNL Giurgiu ii cere public primarului Nicolae Barbu sa inceteze cu dezinformarea si manipularea opiniei publice si sa nu mai acuze consilierii de „jocuri politice murdare” fara a avea si dovezi in acest sens.

Organizația Județeana a PNL Giurgiu”

In replica, primarul municipiului a transmius o declaratie de pres ape care o publicam integral:
DECLARAȚIE DE PRESA
Referitor la COMUNICATUL DE PRESA emis de Organizația Județeana a PNL Giurgiu in data de 10.03.2016, cu privire la declarațiile mele publice dupa ședința ordinara a Consiliului Local, și mai ales la consecințele votului in plen și la atitudinea opozanta a consilierilor PNL, ALDE și UNPR, revin cu o serie de precizari menite sa clarifice, daca mai este nevoie, un punct de vedere argumentat și de necontestat.
In consecința, invocarea motivelor obiective legate de accesul la materiale inainte de ședința sunt mai mult decât puerile și incalificabile, având in vedere ca primele 35 de proiecte de hotarâre au fost transmise consilierilor in intervalul 8-11 februarie și au constituit material de lucru la comisiile de specialitate din care și consilierii PNL fac parte.
Proiectele de hotarâre de la nr. 35 pâna la nr. 49, inclusiv, au fost transmise in intervalul 12-25 februarie, iar ultimele proiecte, de la punctul 50 la punctul 63, inclusiv, au fost incarcate in tablete intre 26 februarie și 3 martie. Și acestea din urma au fost analizate și dezbatute in comisiile de specialitate din care fac parte și reprezentanții PNL (comisia juridica-Gheorghe Spoiala, Marian Maroiu, comisia servicii publice-Elena Dinu, comisia de invațamânt/cultura-Mirela Ciulacu, comisia de buget-Liviu Popazu), au primit aviz favorabil și au fost aprobate in unanimitate.
Invocarea motivului nefuncționalitații parțiale a sistemului informatic la o ședința ordinara in care comisiile de specialitate au fost intrunite deja, având materialul la dispoziție, nu poate justifica atitudinea de vadita opoziție, rezultata din motive subiective, respectiv politice.
Faptul ca proiectele de hotarâre au fost trecute prin comisiile de specialitate, avizate și votate in unanimitate, denota ca aleșii locali PNL au avut cunoștința despre conținutul acestora, le-au studiat, și face penibila și hilara atitudinea ulterioara, din timpul ședinței, aceea de “neștiința”.
Nu in ultimul rând, imi permit sa remarc și stilul deloc oficial impus de un comunicat de presa, exprimarea lejera și pamfletara uzitata in acest document, lansând ipoteze și pareri menite sa imi afecteze imaginea, fara a avea, evident, dovezi sau fara a corespunde cu adevarul.

Primar,

Nicolae Barbu