Primarul din Fratesti pune umarul la desfiintarea clubului Energia Remus

Satul Remus, parte a comunei Fratesti are o baza sportiva cu un teren de invidiat. Sigur ca baza sportiva este, legal, a Primariei, numai ca de cativa ani, aceasta baza este mentinuta si intretinuta de cativa tineri inimosi si impatimiti de fotbal. Ei au infiintat echipa Energia Remus (care este in play off si se bate pentru promovare in liga a III-a), si tot ei au intretinut terenul si cladirea. Este adevarat, cu un minim ajutor de la Primarie.
Cladirea bazei sportive, netencuita si neamenajata in interior, a fost “innobilata” de sponsorii echipei de fotbal: s-a dat cu lavabila in interior, s-au construit dusuri s-a montat boiler, s-au facut cabine pentru gazde, oaspeti si arbitri…
Si totusi…
Zilele trecute, primarul Marian Carateanu si-a trimis emisari sa sparga incuietorile bazei sportive si sa preia tot ce se afla acolo. Pentru ce? Pentru ca poate!
Explicatia telefonica pe care ne-a oferit-o primarul a fost una halucinanta: “pentru ca la baza sportiva se fac chefuri, se bea bere si se fac gratare si pentru ca, in perioada campaniei electorale, baza sportiva a fost… sediu de campanie pentru ALDE”.
Nu au fost singurele acuze aduse de primarul Marian Carateanu celor de la conducerea Clubului Energia Remus, care se apara si spun ca toate acuzele sunt neadevarate si, evident, politizate la maximum.
Radoi Ionel – antrenor al echipei de juniori, Energia Remus: “Antrenez echipa de junior de doi ani de zile, de cand am promovat in liga a IV-a si am reusit sa formez un grup unit in care am copii talentati. Din pacate, din Remus am doar patru copii…Doar ca baza sportiva, care este in custodia Primariei, este acum incerta pentru noi. Primaria ar trebui sa intretina acest teren, aceasta baza, dar nu se implica cu nimic. Stadionul era inconjurat de bararii cat un stat de om. Am cerut ajutor de la Primarie, sa ne dea cativa beneficiari de ajutor social sa ne ajute, insa am inteles ca nu o sa ne dea niciodata. Asa ca ne-am mobilizat si am curatat imprejurul terenului…
A trimis oameni sa ne inchida vestiarele, si am inteles ca vrea sa plecam de aici, pentru ca pe el nu il intereseaza fotbalul. Daca asta vrea, pentru noi nu este o problema, suntem bine primiti in alte localitati, dar e pacat de munca pe care am depus-o aici atatia ani.
Totul are conotatie politica… Primarul este suparat ca domnul Gabriel Pana – sponsorul echipei – s-a hotarat sa candideze la Primarie”.
Cert este ca astazi, luni 3 iunie, primarul a mai avut o tentativa de a sparge usile bazei sportive…N.R. Informatiile incep sa curga: auzim ca domnul primar Marian Carateanu a oprit si activitatea unui antrenor, care initia copiii din localitate in tainele artelor martiale (kyokushin), interzicandu-le accesul la Caminul Cultural.
O alta informatie pe surse ne certifica faptul ca primarul ar fi oprit si practicarea de dansuri populare si moderne in acelasi Camin Cultural.
Sunt informatii pe surse, pentru veridicitatea carora este nevoie si de punctul de vedere al Primariei.
Deocamdata, domnul primar nu a fost gasit la sediul institutiei. Noi l-am cautat, in ciuda faptului ca domnia sa ne-a precizat telefonic ca nu da nicio declaratie catre presa. Doar declaratii scrise, dupa ce vom depune o solicitare la sediul Primariei. Ceea ce si intentionam sa facem.

Un comentariu

  1. Va rog frumos sa stergeti numele Catalin Mocanu din acest articol. Informatiile pe care le aveti sunt eronate. Eu , Catalin Mocanu , nu am desfasurat niciodata cursuri la Remus si Fratesti. Eu imi desfasor activitatea in comuna Malu.
    Probabil altcineva desfasoara cursuri de arte martiale in aceasta comuna . Va rog sa revizuiti articolul .
    Multumesc

Comentariile sunt inchise