Proiect pilot pentru siguranta copiilor de la scoli si gradinite

Barbu dispozitiv testIntr- recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a comentat si problema cainilor comunitari, o adevarata plaga care „terorizeaza” giurgiuvenii. Edilul sef a spus ca solutia este extinderea adapostului actual si construirea altor adaposturi pentru patrupedele care sunt prezente pe strazile urbei.

„In acest moment in adapostul existent se afla circa 600 de caini. Am inceput deja sa extindem adapostul, in limita spatiului, cu inca 216 – 270 de locuri (216 locuri daca sunt caini de talie mare sau 270 daca sunt de talie mica si mijlocie – N.R.), insa ne lovim de un fenomen pe care este greu sa il controlam sau sa il stopam – se aduc caini din alte zone, sunt caini cu crotal din Bucuresti sau Mihailesti, etc… Cert este ca foarte curand, capacitatea adapostului va ajunge la 800 de locuri. De asemenea, am dat ordin de demarare a unui proiect pentru un alt adapost de circa 1.000 de locuri, care va fi construit de Giurgiu Servicii Locale.

Inainte de inceperea scolilor, cei de la GSL au capturat cainii de talie mare, si cei agresivi de pe raza scolilor, insa locurile sunt luate rapid in stapanire de alte patrupede…”, a declarat Nicolae Barbu.

In aceeasi conferinta de presa, edilul sef a precizat ca GSL a implementat un proiect pilot – un dispozitiv cu ultrasunete care sa fie amplasat in apropierea scolilor…

„Este un proiect pilot, care deocamdata este implementat la gradinita Dumbrava minunata… Este vorba despre un dispozitiv cu ultrasunete care indeparteaza cainii pe o raza de 200 de metri de locul in care este amplasat dispozitivul. Deocamdata este in testare, dar daca rezultatele sunt bune vom extinde procedeul la toate scolile si gradinitele din oras” a mai precizat edilul sef.

Este de retinut ca, pentru intretinerea actualului adapost de caini comunitari, Primaria plateste lunar sume care variaza intre 700 si 800 de milioane de lei.