Proiecte europene transfrontaliere in valoare de 9 milioane de euro, castigate de Primaria Giurgiu in parteneriat cu Primaria Ruse

Într-o conferință de presă susținută saptamana trecuta de primarul Nicolae Barbu, acesta a anuntat faptul ca Primaria Giurgiu a castigat patru proiecte europene transfrontaliere pe programul INTEREG V-A Romania – Bulgaria 2014/2020, pentru care se asteapta semnarea contractelor de finantare.
– Portul de Ambarcatiuni (in implementare – faza de licitatie a proiectului tehnic si lucrarilor) este in valoare de 8 milioane de euro, din care 3 milioane de euro revin Primariei Giurgiu;
– Soseaua București – Prieteniei -1 Decembrie (pana la fostul Abator) – asfaltare, modernizare, crearea pistelor de biciclete și refacerea trotuarelor. Proiectul este in valoare de 9 milioane de euro, din care 5 milioane de euro revin Municipalitatii din Giurgiu.
– Reabilitare si amenajare Cetatea Giurgiu – un proiect in valoare de 1,5 milioane de euro, din care Primariei Giurgiu ii revin 500.000 de euro.
– Modernizarea spațiului ”Galeriile de Artă” este un alt proiect câștigat prin programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020 cu o valoare totală de 1 milion de euro, din care 400.000 de euro este suma care revine Primăriei Giurgiu.
Primarul Nicolae Barbu a mai precizat in cadrul aceleiasi conferinte de presa ca municipalitatea a castigat si un proiect “pentru refacerea procedurilor de lucru a managementului calității în instituția primarului”, un proiect european în valoare de aproximativ 100.000 de euro.
“Acest proiect va fi finanțat Prin POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă) 2014-2020. Estimez ca cel mult pana in luna martie a anului 2019, la toate cele patru proiecte castigate prin programul INTEREG V-A Romania Bulgaria 2014/2020 vor incepe lucrarile”, a declarat edilul sef.