Protest – Cine este responsabil cu devierea traseului TIR-urilor spre si din Vama Giurgiu

In data de 23 aprilie, mai multi locuitori ai cartierului Rudari au plecat intr-un mars al tacerii pe traseul strada Tineretului – soseaua Bucuresti – Primaria Giurgiu. A fost modul acestor locuitori de a cere ca autoritatile locale si judetene sa le rezolve revendicarile: devierea traseului TIR-urilor, asfaltarea strazii, trasarea unor treceri de pietoni si constructia de trotuare.
Aceasta actiune a fost initiata de presedintele E – romnja, Carmen Gheorghe, dupa nereficitul accident din 9 aprilie, atunci cand o femeie de 63 de ani din cartierul Rudari si-a pierdut viata intr-un accident de circulatie stupid.
Ajunsi in fata Primariei, cetatenii care au participat la protest au aprins lumanari, nu inainte ca Gheorghe Carmen sa citeasca motivatia actiunii.
O delegatie formata din 4 protestatari a fost primita de primarul municipiului, Nicolae Barbu, care le-a ascultat revendicarile si a purtat un dialog cu acestia.Edilul sef le-a spus protestatarilor ca municipalitatea a luat decizia ca traficul TIR-urilor sa fie deviat pe langa sediul Politiei Locale, insa cei de la Politia de Frontiera nu au acceptat deschiderea unui fir de circulatie pe vechiul drum de acces.
Nicolae Barbu i-a indemnat pe protestatari catre cei ce pot rezolva aceasta situatie: Prefectura sau MAI.
In privinta amenajarii de trotuare, primarul municipiului le-a spus celor din delegatie ca aceasta lucrare este cuprinsa intr-un proiect cu fonduri europene care este in curs de finalizare, iar pana cand acesta nu va fi viabil, lucrarile la trotuare nu pot demara.