Protest in fata Prefecturii

Cateva sute de angajati ai Consiliului Judetean si ai directiilor ce apartin institutiei judetene, au participat la un miting de protest in fata Institutiei Prefectului din Giurgiu.

Protest in fata Prefecturii
Protest in fata Prefecturii

Mitingul anuntat inca de vineri, a fost urmare a actiunii prefectului de a contesta in contencios administrativ, bugetul propriu al Consiliului Judetean,
Angajati de la DAGSPC, sindicalisti ai Spitalului Judetean, toti angajatii CJ – in final s-a reusit reunirea a trei/patru sute de oameni, bine organizati, cu lozinci care nu prea aveau legatura cu motivul protestului. „Jos Basescu”, „Jos Mafia Portocalie”, „Jos Guvernul”, si mai putin lozinci referitoare la buget si la salariile oamenilor.
Impresia generala a fost aceea de miting electoral, chiar daca motivul iesirii oamenilor in strada era legitim.
Senatorul Vasile Mustatea a fost in mijlocul protestatarilor, alaturi de presedintele CJ, Dumitru Beianu si vicepresedintele Tudorel Tone.
Dupa o ora de proteste, „mitingistii” au inceput sa se rareasca, iar in jur de ora 15:30, se putea numara pe degete ce-a mai ramas din protestatari. Ba chiar au fost facute apeluri repetate sa „fie unire” nu plecati, ramaneti pe „locurili” voastre… mai ales ca reporterii de la Antena 3 intrau intr-o ultima transmisie directa.
Prefectul Robert Cristoi, la care s-a facut apel sa iasa in fata protestatarilor, se pare ca nu a fost prezent in cladire. Surse din Prefectura au precizat ca reprezentantul guvernului este intr-un… binemeritat concediu.