Razvan Cuc – pozitie acida la adresa semnatarilor motiunii simple care vizeaza Ministerul Transporturilor

Luni, 25 iunie, deputatul PSD Razvan Cuc – fost ministru al Transporturilor – a avut o interventie in Camera Deputatilor, in cadrul dezbaterilor privind motiunea simpla care vizeaza chiar ministerul pe care l-a condus.
Deputatul giurgiuvean a avut un discurs acid la adresa celor care au redactat motiunea si i-a invitat pe semnatarii acesteia (PNL si USR) sa faca o analiza a cee ace au facut ei la conducerea ministerului, in perioada Guvernului Ciolos. Fostul ministru, Razvan Cuc a calificat textul motiunii ca fiind unul “slab si chiar penibil”.
“Va reamintesc dragi experti in autostrazi de la USR (in 2016 erati deghizati in tehnocrati sustinuti de PNL), ca la preluarea Ministerului Transporturilor de catre PSD, toate proiectele de autostrazi erau blocate:
– Campia Turzi – Ogra – 3 contracte 100 % blocate;
– Sebes – Turda – blocat, lipsa autorizatii, lipsa exproprieri, lipsa acord de mediu;
– Lugoj-Deva – lipsa acord de mediu, lipsa autorizatii, relocarea faimoasei pesteri de lilieci blocata;
– Nu mai vorbesc de Sibiu-Pitesti, un proiect complet blocat.
Noi am reusit ca intr-un timp record sa rezolvam toate aceste probleme birocratice, intr-o colaborare exemplara cu Ministerul Mediului si cu celelalte ministere de resort”, a spus deputatul Razvan Cuc la aceasta dezbatere.
Deputatul giurgiuvean a precizat apoi care au fost realizarile PSD numai in anul trecut, in acest domeniu:
“Noi, PSD, am lasnsat anul trecut proiecte in valoare de peste 14 miliarde de lei:
– Pitesti Craiova;
– Centura Bucurestiului pe Sud la profil de autostrada;
– Podul de la Braila;
– Autostrada Sibiu Pitesti – sectiunea 1 si 5;
– Tronsonul de autostrada Surplacu de Barcau – Bors”.
Razvan Cuc a precizat si faptul ca la predarea mandatului, domnia sa a lasat la minister, pentru a fi lansate, proiecte in valoare de peste 16 miliarde lei (Autostrada Trasnilvania – sectiunile dintre Nadaselu si Surplacu de Barcau; Centura Bucurestiului pe Nord la profil de Autostrada; Pregatire documentatilor pentru restul sectiunilor din Sibiu Pitesti), insa “contestatarii de profesie au avut ZERO realizari in domeniu…
Nu ati fost în stare sa lansaţi niciun proiect, nu aţi fost în stare să deblocaţi niciun proiect. Când vine vorba de absorbţia pe fonduri europene, ea a fost total inexistentă.
Aveţi şi voi o reuşită – aceea de a vă bucura de fiecare dată când un proiect de infrastructură întâmpină o dificultate. (…) Când vine vorba despre competenţe, am văzut de ce sunteţi în stare. (…)
Dragi contestatari de meserie ai ministerului, să vă intre bine în cap: prima autostradă care taie Carpaţii, Sibiu – Piteşti, a fost lansată spre proiectare şi execuţie de guvernul PSD – ALDE. Voi puteţi să rămâneţi să vă lăudaţi cu zero peste tot, dar să vă bucuraţi atunci când ceva nu merge, dar staţi liniştiţi – se poate şi mai rău. Sa pierzi un bun al unei societati din cadrul Ministerului care valoreaza 4 milione de euro pentru doar 40.000 de euro, asa cum a facut domnul Orban cand a fost ministru. Evident vorbim de hotelul Astoria.
Este bine ca aparati interese romanilor doar in declaratii.”, a spus Răzvan Cuc.

2 comentarii

  1. Domnu Ardei Gras, a uitat să menționeze și Autostrada muzeu Sebeș – Turda !!! Omul este în stare să se umple și de penibil dacă mai este nevoie, doar, doar o reintra în grațiile bolintineanului să mai prindă și el ceva de suta aia de mii de coco !

  2. „Vă reamintesc dragi experti in autostrazi de la USR”
    De aici deducem că Suc era expertul in autostrazi care-i urechea pe cei care nu erau la fel de experti ca el. He-he, vorba Veoricăi! Păi voi, dupa mintea voastra, deveniti, instant, experti in orice domeniu in care va arunca partidul, ca sa va imbogateasca CV-ul.

Comentariile sunt inchise