Rocada la varful PSD Giurgiu – senatorul Badalau vizeaza presedintia organizatiei

Imediat dupa incheierea acordurilor “manelei diasporei”, senatorul Niculae Badalau a fost votat presedinte interimar al organizatiei PSD Giurgiu. Evident, dupa “demisia” lui Marian Mina din aceasta functie. Tot interimara.
Desi a spus in mai multe conferinte de presa ca organizatia merge pe drumul cel bun, ca este condusa bine si ca nu este interest de functia de presedinte al PSD Giurgiu, iata ca Badalau revine, deocamdata interimar, “pe post”.
Sigur ca se pot face speculatii, insa este clar ca lumina zilei ca nu eventualele performante negative ale lui Mina sunt in joc, ci alegerile pentru presedintia organizatiei, care vor avea loc pana la sfarsitul anului.
Mai mult de atat, faptul ca senatorul Niculae Badalau “a plusat” in declaratii (la nivel central) l-a scos din cartile unei functii inalte, astfel ca are destul timp la dispozitie sa se ocupe de organizatia Giurgiu.
In contextul in care anumiti primari ii cer demisia din partid,  dupa “maneaua diasporei”, iar deputatii Razvan Cuc si Andrei Alexandru fac prozelitism printre membri de marca ai PSD, era evident ca Niculae Badalau vrea sa “umble”, de la inaltimea functiei (fie ea si interimara)… la fidelizare.
Mai ramane un hop de trecut: numirea prefectului. Daca acesta este Fabian Tarca sau actuala subprefecta.  Aici se va arata… pricea. Iar rezultatul alegerilor interne va fi clar influentat de “apoliticul” prefect numit.
Badalau isi joaca viitorul politic, iar rocada de la presedintia partidului este prima “floricica” din joc.