Ruptura “definitiva si irevocabila” intre Nicolae Barbu si conducerea PSD Giurgiu

“S-a stricat defectul” in PSD Giurgiu… cam asa se poate traduce ceea ce se intampla acum la nivelul liderilor din organizatia fanion a social democratilor.
Razboiul este total intre primarul Nicolae Barbu – presedinte al organizatiei municipale, pe de o parte, si ministrul Niculae Badalau – presedinte al organizatiei judetene, plus Marian Mina, secretar executiv al organizatiei judetene.
In cadrul unei conferinte de presa, Nicolae Barbu a tinut sa precizeze ca nu are nicio problema cu PSD:
“Iar o sa se spuna ca s-a rasculat Barbu… Nu am nicio problema cu PSD, ci cu liderii vremelnici, carora le-am demonstrat la fiecare proces electoral ca la nivel de municipiu avem rezultate bune, ca aducem voturi… Dar au si oamenii o limita.”
Nemultumirile primarului municipiului au plecat de la repartitia bugetului si s-au amplificat pe parcurs, acesta acuzand conducerea Consiliului Judetean ca tergiverseaza alocarea cotei de 7,5 catre primarii.
“Inainte de sarbatorile Pascale am fost acuzat (de conducerea PSD – N.R.) de minciuna si rea credinta, pentru ca am spus ca se treneaza nepermis de mult repartizarea cotei de 7,5 catre primarii. Atat de virulenta a fost pozitia mea – preluata si de presa centrala – incat i-a adus pe drumul cel bun si au facut ceea ce trebuiau sa faca de o luna de zile.
Ca ne-au dat putin, atat considera conducerea PSD ca merita municipiul Giurgiu”, a declarat Nicolae Barbu in conferinta de presa de miercuri, 8 mai.
Mai mult de atat, edilul sef a precizat ca Niculae Badalau a spus neadevaruri intr-o conferinta anterioara, drept pentru care, primarul Barbu l-a invitat pe presedintele organizatiei judetene la detectorul de minciuni:
“Spunea Niculae Badalau ca toate nereusitele mele (privind bugetul municipiului – N.R.) se leaga de Guvern… Eu spun ca se leaga si de cum sunt sustinut de echipa PSD de la judet.
De asemenea, domnul Badalau spunea ca, din cauza ca am fost in echipa de negociere a bugetului (intre primari si Guvern), avem probleme cu bugetul… cand chiar domnul Badalau mi-a spus la un moment dat, citez: Nae, sa va bateti cat puteti, ca astia (Gunernantii – N.R.) nu va dau bani…
Eu pot sa redau cuvant cu cuvant discutia dintre mine si domnul Badalau si, oricand, il invit pe domnul presedinte la detectorul de minciuni. Eu nu am mintit niciodata. Prefer sa ma eschivez, sa ocolesc un raspuns, dar nu mint…
Dar sa minta cu atata nonsalanta, este jenant pentru un om cu reputatia domnului Badalau”.
In ceea ce priveste repartitia cotei de 7,5, primarul Barbu l-a acuzat pe presedintele CJ Giurgiu, Marian Mina ca a intarziat intentionat repartitia, pentru ca o parte din bani sa ramana la dispozitia CJ, pagubind astfel primariile.
“Credeti ca Marian Mina nu a stiut ca daca nu repartizeaza cota de 7,5, sumele nerepartizate raman la CJ? Din bruma aia de bani, au gandit diabolic sa mai pastreze niste bani…”
Referindu-se la programul PNDL si la faptul ca presedintele PSD Giurgiu l-a acuzat ca municipalitatea nu ar fi avut niciun astfel de proiect, Nicolae Barbu a precizat ca si la acest capitol merge oricand la poligraf cu liderul PSD Giurgiu…
“Mergem si aici la poligraf… PNDL 1 a fost lansat in 2015, iar domnul Badalau mi-a spus, citez: Tu, la municipiu ai, hai sa dam proiectele PNDL la primary, sa ii atragem de partea noastra.
Pe PNDL 2 am depus doua proiecte mari – asfaltarea in ansambrul I si II Ramadan, proiecte care au fost trecute pe lista pentru Ministerul Dezvoltarii.
Cu chiu, cu vai mi-au aprobat ansamblul 2, cu promisiunea ca din economiile de la licitatiile din judet vor repartiza si pentru cel de-al doilea proiect. Noi am facut o economie de 50 de miliarde de lei vechi si le-am cerut ca macar aceasta economies a o transferam la celalalt proiect, dar constat ca banii nostril ii vor folosi altii…
Ii sfatuiesc pe domnii Badalau si Mina sa lase cantatorii de serviciu, tarcovnicii si daca au ceva sa imi spuna, sa spuna verde in fata.
Ii astept sa spuna unde nu am dreptate”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

N.R. Replica presedintelui Consiliului Judetean, Marian Mina nu a intarziat…La cateva ore dupa conferinta sustinuta de Nicolae Barbu, Marian Mina a facut o declaratie intr-o publicatie locala, declaratie pe care o redam integral:
”M-am săturat să tot dau răspunsuri la aberațiile domnului Barbu care încearcă acum să scoată castanele din foc cu mâna altora.
Se apropie scadența, nu mai are cu ce păcăli giurgiuvenii și atunci caută să-și găsească scuze pentru eșecul lui la Primărie. Uitați-vă în jur și vedeți dacă orașul acesta s-a schimbat cu ceva de șapte ani de când domnul primar ne aburește cu realizările lui.
Avem comune în județ care arată ca adevărate orășele în timp ce municipiul a ajuns o biată comună care arată la fel de pe vremea fostului primar. Unde sunt mărețele lui realizări din cei șapte ani de mandat? Sunt primari în județ care pot să-i dea lecții de administrație domnului Barbu.
Domnului primar îi spun așa: să nu mai mintă, în primul rând, să mai lase concediile în locuri exotice și toate simpozioanele europene care îi gâdilă orgoliul și atât, și să aibă în vedere că giurgiuvenii au alte așteptări de la el decât să-i asculte impresiile din călătorii. Hai să numărăm zilele de concediu pe care le-a avut domnul Barbu în cei șapte ani de mandat și o să vedem cam cât s-a preocupat el de problemele orașului și cât de confortul lui personal.
Cu ce s-au ales giurgiuvenii după plimbările lui în America și Europa? A făcut o administrație mai eficientă? Nu! Giurgiu a devenit un oraș prosper? Nu! După ce cheltuie banii pe plimbări vine și se plânge că Bădălău sau Mina nu-i dau bani pentru investiții! Dar când a cerut votul giurgiuvenilor de ce n-a spus că dacă ăștia doi sau guvernul PSD nu-i dau bani n-o să facă nimic? Era mai cinstit și poate oamenii votau altceva, un candidat care se pricepe să aducă bani la bugetul comunității și nu un fante de la Tulcea care să se smiorcăie în conferințe de presă și să-și bârfească colegii de partid!
Partidul a fost bun când au fost alegeri pentru primărie, când n-au avut legătură cu el, partidul și conducerea n-au mai fost buni!
E simplu să spui că nu ai făcut nimic din vina altora! Jenant!”, a declarat Marian Mina.