S-a dat ordin de incepere a lucrarilor pentru un bloc ANL destinat tinerilor medici

bloc 1Inca din toamna anului 2016, in Consiliul Local Giurgiu fost aprobat un proiect de hotarare prin care se transmitea in folosinta gratuita catre Agenţia Naţională de Locuinţe, un teren de 2.000 de metri patrati pentru construirea de locuinte pentru tinerii medici care ar fi dispusi sa isi desfasoare activitatea la Spitalul Judetean din municipiu. La vremea respectiva, Nicolae Barbu declara:
„Avem contract de punere în execuţie şi de demarare a investiţiilor încheiat între Prumărie, ANL şi DSP. Urmeaza sa ducem documentaţia la Ministerul Dezvoltării”.
La aproape un an dupa aceasta declaratie – joi, 21 septembrie 2017 – firma care executa aceasta investitie a primit ordin de incepere a lucrarilor.
La locatia unde se va ridica blocul cu 22 de apartamente au fost prezenti, primarul Nicolae Barbu, presedintele CJ – Marian Mina, directorul ANL – Andrei Turcanu, deputatul Elena Dinu, viceprimariul Ionut Cioaca si reprezentanti ai firmei care executa lucrarea.
“Locatia este propice pentru acest tip de constructie pentru tinerii medici specialisti, blocul se va construi chiar in mijlocul orasului, avem toate utilitatile, iar in apropiere se va construi si un mare Mall”, a spus primarul municipiului.bloc 2Nicolae Barbu l-a intrebat apoi transant pe directorul ANL daca sunt bani pentru finalizarea blocurilor, iar raspunsul acestuia a fost unul la fel de transant: “Este un contract semnat si acoperit din punct de vedere financiar”.
Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in urma cu doua saptamani, perioada in care firma constructoare si-a amenajat un drum de acces si a nivelat zona, urmand sa inceapa trasarea si executia lucrarii, care are ca termen de finalizare o perioada de 18 luni.
Deputatul Elena Dinu a recunoscut ca a avut tot timpul sprijinul primarului Barbu si ca spera ca medicii tineri sa ramana la spitalul din Giurgiu…
“O sa avem aceste locuinte pentru medici si sper ca acestia sa ramana la unitatea spitaliceasca din municipiu. Nu neg ca am avut si pana acum sprijinul Primariei, al domnului Nicolae Barbu pentu ca medicii care nu faceau naveta sa aiba un apartament, insa acum este altceva – se construieste un ansamblu de locuinte numai pentru ei”.
Deputatul Elena Dinu a precizat ca spera ca odata ce va intra in vigoare Legea salarizarii (1 ianuarie 2018), Giurgiu sa nu se mai confrunte cu lipsa personalului medical, deoarece salariile medicilor vor fi foarte apropiate de cele din UE.
“Semnalele noastee sunt pozitive, foarte multi medici care termina rezidentiatul doresc sa ramana in Romania, iar multi dintre cei plecati peste granite vor sa se intoarca la spitalele din Romania” a spus deputata PSD.
La randul sau, presedintele CJ Giurgiu, Marian Mina a declarat ca apreciaza eforturile primarului Barbu si a echipei din Primarie pentru ca aceasta investitie sa fie realizata.
„Este un pas înainte! Reamintesc si faptul ca medicilor care fac naveta, le sunt decontate sumele de catre Consiliul Judeţean si Primărie. Ne dorim să avem cât mai mulţi specialişti la Giurgiu şi ne străduim să le asigurăm condiţii cât mai bune. Am discutat astazi, la Bucureşti, despre posibilitatea finanţării prin CNI (Compania Naţională de Investiţii) a unor lucrări ample pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu”, a precizat Marian Mina.bloc 3