S-a dat startul lucrarilor de eficientizare energetica la scoala gimnaziala Academician Marin Voiculescu

Joi, 11 iulie, la scoala gimnaziala Academician Marin Voiculescu din municipiul Giurgiu, s-a dat startul lucrarilor de eficientizare energetica, la doi ani si jumatate de la depunerea proiectului cu finantare europeana.
Prezenti la eveniment au fost primarul Nicolae Barbu si directorul CONSIG SA, firma care a castigat licitatia pentru executarea acestor lucrari, dar si echipa din cadrul Primariei care a lucrat la acest proiect.
In trei luni de la demararea licitatiei, iata ca avem si castigatorul. Ma bucur ca este o firma din Giurgiu… Sunt buni banii europeni, dar si mai buni atunci cand raman in Giurgiu, ceea ce inseamna ca cel putin pe partea de manopera si material, banii vor ramane la o societate giurgiuveana. Proiectul este in valoare de peste 3,3 milioane de lei (aproape 800.000 euro). Se vor inlocui geamurile si usile, dar si sistemul de incalzire si cel de iluminat interior. De asemenea se vor face lucrari de eficientizare energetica la subsol si acoperis, dar si la peretii exteriori ai scolii”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
La randul sau, directorul CONSIG, Virgil Dop a precizat ca exista o coincidenta interesanta – domnia sa a fost sef de santier la lucrarile de constructie a acestei scoli, in urma cu peste 30 de ani.“Lucrarile care se vor face sunt relativ complexe, atat la interior cat si la exterior. Tamplaria termopan va fi schimbata cu tamplarie pentacamerala, iar peretii vor fi izolati cu polistiren si vata minerala. De asemenea, vor fi lucrari de eficientizare termica si la subsol, dar si la acoperis”, a declarat directorul CONSIG.
Edilul sef i-a cerut executantului ca lucrarile interioare sa fie finalizate inainte de 1 septembrie, pentru ca elevii sa poata incepe cursurile in conditii optime.

Un comentariu

Comentariile sunt inchise