S-a impartit saracia – Municipalitatea si-a rectificat bugetul pe 2018

In cadrul unei sedinte de indata a Consiliului municipal, consilierii au avut de aprobat un singur punct de pe ordinea de zi: Aprobarea rectificarii Bugetului local de venituri si cheltuieli pe anul 2018.
In fapt este vorba de o suma totala de putin peste 40 de miliarde de lei vechi (41,6 miliarde).
40 de miliarde de lei vechi au fost alocati prin Hotararea de Guvern 977 din 13 decembrie – sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale – cu destinatie clara: cheltuieli curente si de capital.
1,6 miliarde de lei vechi a fost suma distribuita de Consiliul Judetean pentru municipalitate – sume defalcate din IV (impozitele pe venit) pentru echilibrarea bugetului – suma fara o destinatie dedicata.
Sumele destinate unitatilor administrativ teritoriale pe ultima suta de metri nu sunt nici pe departe cele de care aceste unitati (primarii si consilii judetene) au nevoie, aceste sume doar prelungesc… saracia pana la definitivarea si aprobarea bugetului national pe anul 2019.
Acum, in pragul Sarbatorilor de Iarna, doar s-a impartit saracia… Pentru ca, nu-i asa, anul 2019 este un an electoral si nimeni nu risca…