S-a semnat contractul de atribuire pentru amenajarea portului de ambarcatiuni usoare – Marina Port

Este vorba de un proiect in valoare de 3 milioane de euro, care a fost depus inca din septembrie, 2015.
Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa de catre primarul municipiului, Nicolae Barbu.
“Proiectul a fost depus din luna septembrie, 2015 si a fost evaluat pana in luna mai, 2017, cand au fost semnate documentele de finantare. Am depus apoi toata documentatia pentru licitatie,la care a participat un grup de firme din Bucuresti, iar dupa alte 6 luni, am semnat contractul de atribuire.
Din pacate, acesta este drumul anevoios al investitiilor in administratie, insa sper ca dupa ce au fost aprobate de Guvern modificarile la Legea Achizitiilpor Publice, procedurile sa fie mult simplificate”, a precizat primarul Nicolae Barbu.Investitia care se va construi pe canalul Sf. Gheorghe va avea spatii de acostare pentru circa 70 de ambarcatiuni usoare, parcari si “utilaje” pentru ridicarea si lansarea la apa a ambarcatiunilor, iar termenul de finalizare este de doi ani (24 de luni).
Proiectul vizează amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe în apropierea legăturii sale naturale cu fluviul Dunărea, în scopul îmbunătățirii conectivității Euroregiunii Ruse – Giurgiu cu coridorul de transport fluvial. Amenajarea se va realiza pe malul Canalului Sfântul Gheorghe, pe Aleea Plantelor, vis-a-vis de sediul Administraţiei Domeniului Public şi Privat Giurgiu (ADPP) şi conţine următoarele: Pasarele metalice ce vor face conexiunea dintre cheu şi pontoane; Platformă portuară; Rampa de ridicare ambarcaţiuni; Clădire administrativă şi împrejmuire; Zona reparaţii nave; Platforma de andocare: Apuntamente; Sistem de balizare pe timp de noapte a pontoanelor plutitoare şi un sistem wireless de camere de luat vederi pentru fiecare ponton in parte, gestionat la nivelul clădirii administrative; Drumuri, parcări şi spaţii verzi; Amenajare peisagistică.