S-au stabilit locurile in care vor fi amplasate urmatoarele 11 parcari din municipiu

parcare okInceputul anului readuce in atentia conducerii Primariei o problema mai veche a giurgiuvenilor care locuiesc in special la bloc. Este vorba despre locurile de parcare insuficiente din anumite zone, acolo unde s-a inmultit numarul autoturismelor, in special in cartiere proiectate cu zeci de ani in urma.

Saptamana trecuta, edilul sef, Nicolae Barbu, insotit de o echipa din cadrul Primariei Giurgiu, a fost pe teren, in cartierul Tineretului, pe strada 1 Decembrie 1918 si in zona Fabricii de Zahar, pentru a vedea cele 11 zone care vor fi reamenajate si sistematizate, in vedere cresterii numarului locurilor de parcare. In acest context, primarul Nicolae Barbu a declarat ca acolo unde va fi indentificat spatiul necesar, pe domeniul public, vor fi create locuri de parcare, indiferent de zona propusa, in aceasta perioada urmand sa fie proiectate, licitate si la primavara executate.
La vizita din teren de saptamâna trecuta, au fost luate in calcul, initial, 11 locatii: intre Gradinita 9 si blocul E3; in zona dintre blocurile P1 si P2, acolo unde va fi amenajat si un loc de joaca; lânga E3 – L5 in spic; la blocurile A200 CF, B200 CF, C200 CF; intre blocul D200 CF si calea ferata; in zona adiacenta blocului 19/613; in jurul Bisericii Sf. Martiri Brâncoveni; intre Scoala 5 si blocul 30/613; adiacent PT 33; pe strada 1 Decembrie 1918 lânga H3 si H4 si in zona adiacenta Parcului Fabricii de Zahar.
parcare xCrearea de locuri de parcare in oras si sistematizarea zonelor este o preocupare mai veche a municipalitatii, in conditiile in care numarul masinilor se inmulteste anual si parcarea devine o problema pentru tot mai multi giurgiuveni care locuiesc la bloc.
In acest context, numai in Piata Centrala, in urma sistematizarii zonei, de la 65 de locuri de parcare oficiale apartinând Primariei, inventariate inaintea lucrarilor, s-a ajuns ulterior la un numar de 200.

Un comentariu

  1. Dar in spate la bl 47 /3D (piata decebal nu faceti niste parcari ?? Noi locatarii nu avem unde sa parcam masinile de cei care vin la firmele din fata ( asigurari,brd,librarie…etc) in locul pietei se pot face cel putin 60…70 e locuri de parcare ..multumesc

Comentariile sunt inchise