Sa moara “dujmanii” – Orasul Giurgiu pe un onorant loc 17 in “Forbes Best Cities 2018”

Pentru carcotasi: FORBES este o editură americană, cunoscută în special pentru revista cu același nume. Revista Forbes a fost lansată în Romania în anul 2009 si este singura ediție care are aceeași periodicitate ca Forbes SUA.
Ei bine, in aceasta publicatie de specialitate, avem surpriza sa vedem ca municipiul Giurgiu este pe un onorant loc 17 intr-un top 40 cele mai bune orase pentru afaceri din Romania.
Topul “Forbes Best Cities 2018” a ajuns la a sasea editie si are in clasament primele 40 cele mai bune orase pentru afaceri din Romania.
Locul 17 este ocupat de Giurgiu, iar titlul este mai mult decat magulitor: Forbes Best Cities 2018, locul 17: Giurgiu, o poziționare spectaculoasă – https://www.forbes.ro/articles/forbes-best-cities-2018-locul-17-giurgiu-o-pozitionare-spectaculoasa-119183.
Municipiul Giurgiu este urmat, in ordine, de orase pe care le consideram cu mult potential, care sunt insa surclasate de orasul nostru: Slatina, Tg, Jiu, Miercurea Ciuc, Buzau, Tulcea, Bistrita, Slobozia, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Calarasi, Craiova, Alexandria, Sf. Gheorghe, Deva, Bala Mare, Galati, Turnul Severin, Bacau, Focsani, Targoviste, Botosani, Vaslui si Piatra Neamt.
Metodologia prin care au fost departajate orașele – s-a analizat pe de o parte reședințele de județ, polii de business din fiecare unitate administrativă, dar și rezultatele înregistrate la nivelul întregului județ – si este bazată pe criterii precum: Produsul Intern Brut, salariul mediu, stocul de investiții străine directe, rata șomajului, numărul de firme active, cifra de afaceri și profitul net mediu, dar și rețeaua de drumuri publice modernizate și căile ferate, precum și stocul de locuințe sau numărul de unități de învățământ.
Toți acești indicatori au fost corelați cu dimensiunea populației și au fost acordate anumite bonificații în condițiile în care anumite orașe și județe aveau unul sau mai multe aeroporturi în apropiere.
Datele statistice necesare au ca surse Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Strategie și Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și listafirme.ro.
(Sursa foto – Vasile Arcanu)

3 comentarii

  1. Vai de steaua noastra!
    Initial am crezut ca e o pacaleala.
    Nu as avea curajul sa vin cu un asemenea articol.
    O fi vorba de Giurgiul paralel?

Comentariile sunt inchise