Sala de sport de la scoala nr. 7 – consilierii municipali si-au dat acordul pentru ca investitia sa fie executata de CNI

sed clConsilierii locali au aprobat astazi, in sedinta extraordinara, un proiect de hotarare prin care se preda catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, prin Compania Nationala de Investitii (CNI) a amplasamentului pentru construirea proiectului pilot: “Sala de educatie fizica scolara” la scoala generala nr. 7.
In cadrul acestui proiect, municipalitatea va asigura conditiile executarii acestei investitii si va suporta cheltuielile care vizeaza racordurile la utilitati.
Asadar, Consiliul local Giurgiu va preda catre CNI un teren in suprafata de 900 mp in strada Episcopiei, nr. 21 si dupa finalizarea investitiei va mentine destinatia salii de sport si sa o intretina pe o perioada de 15 ani.
Dupa ce le-a multumit consilierilor pentru prezenta, primarul Nicolae Barbu a facut unele aprecieri cu privire la acest proiect…
“Documentatia a fost depusa in urma cu trei ani, insa ma bucur ca in sfarsit, dupa aceasta perioada de asteptare in care proiectul s-a maturat – ni s-a transmis ca a fost evaluat si ca urmeaza sa fie adoptat printr-un ordin de ministru. Intre timp s-au mai modificat unele documente si ne-au cerut in plus ridicare topografica, inregistrare la cadastru, etc… Insa avem speranta ca daca suntem prezenti cu aceste documente, in ordinul de ministru va fi cuprinsa si sala de sport de la scoala nr. 7. Avem speranta ca poate, anul viitor vor intra si celelalte doua sali de sport pentru care avem documentatia pregatita – la scoala nr. 2 si scoala nr. 6. Iar dupa ce vom primi si o parte din terenul care apartine fostului sediu al politiei municipale vom realiza o sala de sport si la scoala nr. 1, astfel incat toate scolile din municipiul Giurgiu sa aiba si cate o sala de sport.
Nu este simplu si speram ca Guvernul va avea finantarea necesara pentru ca anul viitor sa intram intr-o etapa mai avansata si cu celelalte sali de sport…” a precizat edilul sef in plenul sedintei extraordinare a Consiliului local Giurgiu.