Sambata se da startul la cea de-a treia editie a crosului “Free Spirit Run” Giurgiu-Ruse

Sambata, 29 septembrie, va avea loc cea de-a treia editie a crosului transfrontalier “Free Spirit Run” Giurgiu-Ruse. Startul se da la ora 11:00 din Giurgiu, zona la Turnul Ceasornicului, iar finish-ul va fi la Ruse, in Piata Libertatii. Ca si in editiile anterioare, participanții vor avea de parcurs 15 km, traseul cuprinzând principalele obiective turistice ale celor doua orase și traversarea Dunării peste Podul Prieteniei.
La cros sunt inscrisi 250 de concurenti (dintre care 66 sunt femei) din 7 tari.
Cel mai varstnic concurent este din Bulgaria si are 77 de ani.
Fondul de premiere este de 6.000 de euro.
Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, împreună cu autoritățile de frontieră bulgare, a dispus o serie de măsuri în zona de competență a PTF Giurgiu – Ruse în vederea desfășurării în bune condiții a evenimentului, cu respectarea regimului juridic al frontierei de stat, precum și desfășurarea cu operativitate a formalităților de frontieră.
Se recomandă turistilor consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.