Sarbatori cu gunoiul in poarta – locuitori din Remus ignorati de autoritati

str nuferilor 2Publicatia noastra a mai tras de maneca autoritatile din Fratesti cu privire la modul in care se face colectarea gunoiului, insa au trecut cateva luni bune si situatia a ramas aceeasi. Spre deosebire de asta vara, cand locuitorii nu puteau tine geamurile deschise din cauza mirosului, acum vremea rece ii scuteste de acest inconvenient.
Am primit la redactie mai multe fotografii, dar si o scrisoare deschisa de la mai multi locuitori din Remus, care sunt nemultumiti de modul in care sunt tratati de cei in drept, desi sunt platitori de taxe si impozite la fel ca ceilalti cetateni ai comunei.
In speranta ca mesajul lor va ajunge la cine trebuie, va prezentam mai jos scrisoarea primita la redactie:

„Către,
Redacția Opinia Giurgiuveanului
Suntem un grup de locuitori din satul Remuș. Vrem să vă aducem la cunoștință că în comuna Frătești, sat Remuș au fost amplasate containerele pentru colectarea deșeurilor menajere lăngă gardul proprietăților, pe drumurile publice, fără nici o amenajare specifică/necesară amplasării acestora (fără platformă betonată și gard de protecție),  fără a se respecta nicio normă minimă de protecție a mediului și nici de sănătate a populației .
Acestă activitate trebuie să se desfășoare în condițiile respectării legislației de mediu, iar containerele trebuie amplasate numai în spațiile autorizate pe cele 116 platforme de colectare, care au fost construite in comuna Fratesti, prin proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor solide in județul Giurgiu”.
Gunoiul se ridică o data la o săptămână, containerele sunt pline și exista mult gunoi de jur împrejur. Mirosul este insuportabil si este un adevarat focar de infectie si de poluare, care poate afecta foarte grav mediul și sănătatea populației.
Poate prin intermediul dumneavoastră, al presei, vom sensibiliza organele competente, care trebuie să dispună măsuri pentru respectarea normelor de protectie a mediului si de protectie a sănătății umane, prin ridicarea gunoiului din poartă in poartă sau colectarea pe platformele special amenajate pentru acest scop, precum și ridicarea acestuia cu o frecvență de cel puțin 2 ori pe săptamănă.
Va multumim pentru ajutor si va anexam câteva fotografii relevante.”str nuferilor 4str nuferilor 3strada nuferilor

2 comentarii

  1. Primărie este autoritatea care trebuie sa respecte normele de protectia mediului și de protectie a sanatatii umane.
    Exista reglementari de mediu care trebuiesc respectate. Exista un acord de mediu pentru Sistemul integrat de mediu, o autorizatie de mediu pentru activitatea de colectoare, care trebuie respectate.

  2. Trebuie să ne unim toți locuitorii din Remuș si să solicităm primăriei să rezilieze contractul cu firma de salubrizare și să se revină la colectarea din poartă in poarta-să refacă contractul cu firma de salubrizare. In caz contrar sa respecte prevederile de mediu privind colectarea pe platforme betonate. Există acord de mediu, autorizatie de mediu care nu sunt respectate atat de primarie cat si de firma de colectare. Colectarea se face ca in evul mediu si la 1 Km de Giurgiu ai senzația ca traim in suburbiile tarilor subdezvoltate. Nu știu de ce autoritățile care au ca atribuții să supravegheze la respectarea normelor de mediu sau a celor de sanatate a populației NU IAU MĂSURI! DE CE OARE!? DE CE OARE!? PENTRU CA NU LE PASĂ. Nu vom mai acepta aceasta situație.

Comentariile sunt inchise