Scandal in politica locala – Vlașca County

Politica locala nu este altfel decat politica la nivel central. Este doar o reflexie in oglinda, pigmentata cu regionalisme si… jargoane ca pe Vlasca.
Scandalul (politic, evident) intre liderii PNL si PSD din judet a atins cote de neimaginat.
O troaca in care… porcaielile sunt la ordinea zilei, fara limita aceea a bunului simt fata de cetateanul care le-a dat votul si care asteapta altceva de la potentatii zilei, efemeri pe functiile pe care le detin acum.
Cine a inceput? Nu se stie – cei de la PSD spun ca liberalii, liberalii spun ca social-democratii – de parca asta ar conta.
Nu se mai tine cont de familii, de afaceri, razboiul este total – miza este imensa si parca le-a intunecat mintile – pesedistii vor sa isi pastreze scaunele si puterea, liberaliii sa isi faca loc pe aceleasi scaune.
Saptamana trecuta, Marin Anton a sarit calul si a declarat ca la conferinta de presa a PSD din aceeasi saptamana au fost prezenti “o floare (Elena Dinu – N.R.) si doi prostovani (Marian Mina si Niculae Badalau – N.R.)”, spunand despre ultimii doi ca sunt “analfabeti functional”.
“Intamplator”, la o zi dupa aceasta declaratie, doua autocamioane apartinand unei firme a lui Marin Anton – care transportau cereale din camp spre un depozit – au fost oprite si amendate de o echipa a Directiei Judetene de Transport, condusa chiar de directorul directiei. Filmarile de la fata locului au ajuns a doua zi la posturile nationale de televiziune, iar Marin Anton a reactionat spunand ca e un abuz si ca echipa de la DJT ar fi fost trimisa “la pont” de Marian Mina, presedintele pesedist al CJ. Si ca ar avea aceasta informatie pe o filiera care l-ar avea in centru pe primarul din Comana, Aurel Enache.
Sarabanda abia de aici incepe: Marian Mina organizeaza o conferinta de presa la care vine insotit de Aurel Enache, si inainte ca primarul din Comana sa spuna ceva, Marian Mina concluzioneaza ca: – Marin Anton este un bou; – Marin Anton este un fatalau; – Marin Anton este un infractor; – Marin Anton este un rebut politic; – Marin Anton este un dobitoc; – Marin Anton l-a amenintat “cu un aer de puscarias” pe Marius Olteanu; – Lui Marin Anton “i se vedea sutienul” intr-o conferinta de presa care dadea impresia “ca este o conferinta a LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender).
Pana aici s-a ajuns! Nu ca Marin Anton nu ar merita toate “epitetele”, insa parca este deja prea mult. S-a mers prea departe, iar toate aceste declaratii facute cu fetele schimonosite de o ura viscerala nu fac bine niciuneia dintre tabere.
Agenda cetateanului este cu totul alta, iar urmatorii doi ani sunt ani electorali.

I.D.