Școala Gimnazială nr. 1 din Roata de Jos plasează județul Giurgiu pe harta câștigătorilor Concursului Național Digitaliada

Școala Gimnazială nr. 1 Roata de Jos este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada, și prima școală din județul Giurgiu care intră în programul Fundației Orange. Astfel, cei 164 de elevi de gimnaziu au început noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.
Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale nr. 1 Roata de Jos a fost dotat cu 29 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.
“Digitaliada reprezintă o provocare, o încercare de a ne autodepăși, de a oferi elevilor noștri șansa la o educație de calitate. Resursele digitale sunt cele care pun accentul pe caracterul practic al învățării, oferind aplicabilitate lecțiilor studiate”, a precizat directorul școlii, Constantina Dobre, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada
„Felicitări școlii pentru câștigarea concursului. Elevii din comuna Roata de Jos vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. Datorită programului Digitaliada al Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale”Amalia Fodor, director Fundația Orange.Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.
Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.