Se intampla in Giurgiu – Politia fileaza parlamentarii

Redactia “Opinia giurgiuveanului” a intrat in posesia unei fotografii mai mult decat dubioase, in care autoturismul unui parlamentar este fotografiat, dupa cum se vede, dintr-o masina de politie.
La inceputul saptamanii trecute, deputatul Alexandru Andrei, aflat in drum spre Parlament, a oprit cateva minute la sediul primariei din Calugareni. Nimic nelalocul lui, atata vreme cat parlamentarii au in “fisa postului” si legatura cu u.a.t.-urile, cu electorii, etc.
Fotografia putea fi facuta de orice persoana, fara sa ridice vreo suspiciune. Insa cand fotografia este facuta dintr-un autoturism al MAI, al Politiei Romane (fie ea si rurala), asta este grav.
Politistul sau politistii au fost atat de… militieni, incat nu au realizat ca se vede bastonul reflectorizant si chiar se disting insemnele de pe capota masinii.
De unde au primit politistii ordinul sa fileze un parlamentar? Care pe deasupra este si secretar al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică si Siguranță Națională din Camera Deputaților!
Este la fel de grav daca vom afla ca este executat un ordin de la nivelul MAI sau de la nivelul conducerii IPJ…
De aceea, conducerea IPJ Giurgiu este obligata sa iasa public cu o explicatie. Iar in cazul in care niciuna din cele doua structuri nu a dat un astfel de ordin, este necesara o ancheta si o explicatie plauzibila.
Contactat telefonic, deputatul Alexandru Andrei nu s-a aratat foarte surprins de situatie:
“Nu sunt surprins decat de faptul ca aceasta fotografie este facuta dintr-o masina a politiei. De ce mi-a fost facuta poza? Este o intrebare la care ar trebui sa raspunda conducerea IPJ Giurgiu sau cei de la MAI. Traim vremuri tulburi, inca nu realizez care ar fi rolul unui astfel de filaj, insa consider ca este foarte periculos ceea ce se intampla…”.
N.R. Nu putem sa nu ne amintim de o situatie asemanatoare. Un filmulet realizat si montat cu “stiinta” despre deputatul Razvan Cuc, in care era clar ca s-a folosit la greu metoda filajului.
Daca cu asta se ocupa politistii, sa intelegem ca “statul paralel” are radacini si in structurile politiei?