Senatorul Badalau sustine ca prefectul Carmen Crisu nu a fost revocata, ci s-a retras din functie

Bai, esti nebun? Prefecta nu a fost revocata in sedinta de Guvern, ci s-a retras din functie, asa a declarat senatorul PSD, Niculae Badalau, intr-o conferinta de presa.
Senatorul PSD a facut si o remarca la declaratia data presei cu o zi inaintea sedintei de Guvern in care prefecta Crisu a fost demisa, declaratie in care a dat asigurari ca aceasta nu va parasi scaunul de prefect al judetului Giurgiu…
“Stiti ca eu am avut o declaratie ca eu cu doamna prefect am lucrat foarte bine si ca n-a avut reprosuri de care eu nu stiam si in continuare sustin lucrul asta. A avut o discutie cu doamna ministru de Interne (fie vorba intre noi, si-au mai bagat coada si niste giurgiuveni p-acolo) si doamna Lavinia Crisu s-a retras din functia de prefect”, a declarat Niculae Badalau.
Mai tarziu a tinut sa specifice din nou ca doamna Crisu… s-a retras:
(…) “Dar indiferent de optiunea doamnei prefect, si tin sa subliniez acest lucru – de a se retrage – eu ii multumesc pentru activitate, a avut o activitate foarte buna la carma judetului”.
Va prezentam mai jos facsimilul din Hotararea de Guvern, in care nici pe departe nu se specifica faptul ca doamna prefect s-ar fi retras din functie, ci este o hotarare clasica de incetare a exercitarii functiei de prefect…
“HOTARARE cu privire la incetarea exercitarii, cu caracter temporar, prin detasare in conditiile legii, a functiei publice de prefect al judetului Giurgiu de catre Crisu Nina – Carmen”.
Desi peste Prefectura Giurgiu s-a “abatut”, in ultimul an, de cel putin trei ori Corpul de Control al MAI, senatorul giurgiuvean sustine ca prefecta Crisu a fost cea mai stralucitoare stea de pe cerul judetului…
”Vreau să-i mulțumesc public doamnei prefect Nina Crișu pentru activitate, a fost un prefect foarte bun și sper că în continuare să o putem sprijini sa aiba o functie in administratia chiar centrala. Pentru ca doamna Lavinia Crisu e un jurist de marca, care si-a indeplinit atributiile cu cinste si demnitate. Stiti foarte bine ca administrativ nu am avut niciun fel de problema.
In afara faptului ca opozitia o acuza ca e implicata politic, pozitia mea si politicile mele vis a vis de prefecta, subprefecti si de restul de deconcentrate este una singura – oameni competenti in aceste functii”, a mai spus Badalau.
Desi a precizat ca prefectul va fi numit de la centru, pentru ca o numire din Giurgiu ar insemna politizarea functiei, Niculae Badalau s-a contrazis putin mai tarziu, spunand ca va exista o optiune a organizatiei PSD si a primarilor pentru persoana care va trebui sa ocupe postul de prefect…
“Ar fi ipocrit sa spunem ca n-ar exista o optiune a judetului… Si sunt convins ca va exista o optiune a judetului cu privire la un om (pentru functia de prefect – N.R.). Pana la urma, prefectul lucreaza direct in administratie cu domnii primari, si dansii ar trebui sa aiba o pozitie. Si sunt convins ca o vor avea!”, a incheiat apoteotic acest subiect, Niculae Badalau.

Comentariile sunt inchise