Slujba de Boboteaza incepe la ora 10:00

Pe 06 ianuarie, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, slujba va incepe la ora 10:00, iar dupa incheierea acesteia, preotii si oficialitatile locale se vor deplasa intr-o procesiune spre canalul Sf. Gheorghe. Acolo va avea loc o scurta slujba de sfintire a apelor si se va arunca Crucea in apa.
Atat la bisericile din Giurgiu, cat si pe toata durata procesiunii

Slujba de Boboteaza incepe la ora 10:00
Slujba de Boboteaza incepe la ora 10:00

, fortele de jandarmi vor coordona si vor asigura masurile de ordine publica. In aceste misiuni sunt angrenati 35 de jandarmi, precum si efective din cadrul Politiei si Directiei Politiei Locale.
Jandarmii vor adopta masuri specifice pentru ca manifestarile sa se desfasoare in conditii de siguranta si pentru prevenirea faptelor antisociale.
La Catedrala Episcopala va fi instalat un dispozitiv din garduri de protectie, astfel incat sa se evite imbulzeala si tulburarea linistii publice.
Avand in vedere faptul ca in fiecare an la slujbele religioase oficiate de Boboteaza participa un public numeros, jandarmii fac o serie de recomandari: – sa respecte indicatiile si traseele de deplasare stabilite de organizator; sa se evite imbulzeala si sa se astepte cu rabdare impartirea apei sfintite, fara a produce dezordine; sa acorde o atentie sporita modului de pastrare si asigurare a bunurilor si obiectelor personale si sa solicite, ori de cate ori este nevoie, sprijinul fortelor de ordine publica, fie prin contact direct, fie prin apelarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112.