Soferii consumatori de droguri, pusi la colt de… aparatura performanta

In cadrul unei conferinte de presa desfasurata la Primaria Giurgiu a fost prezentata cea mai noua achizitie in domeniul prevenirii accidentelor cauzate de consumul de droguri – Analizator Drager Drug Test 5000.
Este cel mai performant aparat din domeniu, iar acesta a fost achizitionat de Consiliul Local Giurgiu, care a alocat 214 milioane de lei vechi.
“Ma bucur ca am putut face aceasta investitie, ca putem da o mana de ajutor pentru siguranta cetatenilor.
Aparatul este al municipalitatii, care l-a predat Directiei Politiei Locale. La randul ei, Politia Local il va preda cu contract de comodat Serviciului de Politie Rutiera al municipiului Giurgiu.
Este o prima forma de colaborare, insa ne gandim mai departe… Ne gandim la un protocol intre Primarie, IPJ si Inspectoratul Scolar, pentru a prezenta acest aparat si elevilor din scolile din municipiu, in actiunile de preventie”, a precizat primarul municipiului, Nicolae Barbu.Edilul sef a fost prezent la conferinta de presa, impreuna cu Marian Popescu – seful Politiei Rutiere si directorul adjunct al Politiei Locale – Mihaita Penciu, care au prezentat performantele tehnice ale analizorului.
Aparatul, care este unul performant, depisteaza opt tipuri de droguri si va fi folosit de agenții poliției rutiere ai I.P.J. Giurgiu, pe raza Municipiului Giurgiu.
„Sperăm astfel, ca numărul accidentelor produse de conducătorii auto, sub influența drogurilor, să scadă iar cele două componente ale luptei împotriva drogurilor, prevenirea și combaterea, să fie influențate în sens pozitiv”, a precizat Mihaita Penciu.