„Sondaj” la Colegiul Ion Maiorescu – Cine zice ca elevii nu vor sa mearga in excursii moca?

Primaria Giurgiu, cu aprobarea Consiliului local, a initiat, inca de anul trecut, o actiune care a avut un success neasteptat in randul elevilor din scolile din oras: excursii de o zi in Bucuresti, in weekend, care au ca scop vizitarea unor obiective din Capitala: Muzeul National de Istorie, Muzeul Militar, etc. In aceste excursii, municipalitatea suporta cheltuielile de transport, masa si intrarea la obiectivele pe care elevii le viziteaza.
Ei bine, noua conducere a Colegiului National Ion Maiorescu, s-a apucat de facut sondaje in randul elevilor si , surprinzator, a ajuns la concluzia ca elevii sunt total impotriva acestor excursii… Evident, din motive legate de scoala, de programa foarte incarcata, “perioada foarte aglomerata cu testari, teze, examene nationale”, motive pentru care „nu sunt elevi care doresc să participe”
Citatele sunt din adresa trimisa de catre conducerea Colegiului, catre Primaria Giurgiu, adresa semnata de noul director al unitatii de elita a invatamantului giurgiuvean – prof. Corina Anton.Facem mentiunea ca excursiile erau programate numai in weekend.
Primarul municipiului, Nicolae Barbu si-a exprimat stupefactia vis a vis de acest subiect, pe a contul sau de facebook. Titlul este edificator:
“O problema la care nu gasesc logică!
Un program finantat de municipalitate care s-a bucurat anul trecut de mare succes in randul elevilor, respectiv vizitarea unor muzee reprezentative din Capitală, nu se doreste a fi continuat acum, in etapa a II-a, cand avem buget aprobat si prevederi pentru finantare, de catre noua conducere a Colegiului National Ion Maiorescu.
Cel putin asta invoca noua conducere a Colegiului in adresa transmisa Primariei și in care mentioneaza un asa zis sondaj in scoala si o concluzie clară „nu sunt elevi care doresc să participe”.
Îmi pun intrebarea: „Oare chiar aceasta este realitatea și niciun elev nu dorește să viziteze în weekend, pe banii Primăriei, Muzeul Militar Român și Muzeul Național de Istorie, in conditiile in care li se asigura si masa si transport?”
Sa fie oare altele motivele pentru care conducerea si-a luat responsabilitatea de a vorbi in numele elevilor si parintilor si de a refuza programul Primariei, in conditiile in care si planificarea pe zile a fost facuta tot de beneficiari, nu stabilita de noi, administratia locala?”