Sondaj – Măririle de pensii și salarii nu au crescut puterea de cumpărare a românilor

Guvernul si Coalitia de la Putere au marit in anul 2018 atat pensile cat si salariile, mai ales in sectorul bugetar. Pe langa aceste mariri o parte dintre cetateni au obtinut si alte beneficii sociale.
Cu toate ca au mai multi bani fizic in buzunare, romanii sustin ca puterea de cumparare nu a crescut semnificativ si ca situatia lor este mai proasta ca in anul 2017.
In cadrul unui sondaj CURS, la întrebarea dacă ei consideră că trăiesc mai bine ca anul trecut, 52 la sută susțin că mai rău ca anul trecut, în timp ce doar 40 la sută susțin că situația ar fi mai bună.
În privința puterii de cumpărare, românii sunt categorici. Nu prea au simțit efectiv în buzunare că aceasta ar fi crescut în ciuda măririlor succesive de beneficii sociale din partea Guvernului.
Doar 11 la sută susțin că au simțit că pot cumpăra mai mult decât anul trecut în mare și foarte mare măsură.

Sondajul a fost realizat în perioada 26 octombrie – 5 noiembrie pe un eșantion de 1067 de respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3,0% la un nivel de încredere de 95%. Interviurile au fost realizate față în față la domiciliul respondenților.