Sperante – Un Mall cu cinema si un Centru chirurgical de recuperare – investitii de aproape 100 de milioane de euro

Nicolae BarbuIn cadrul unei conferinte de presa, primarul Nicolae Barbu a anuntat ca in municipiul Giurgiu ar putea fi construite doua mari investitii: un centru de reabilitare a pacientilor cu leziuni ale maduvei spinararii si un centru comercial de tip Mall. Edilul sef a precizat ca potentialii investitori au fost in Giurgiu si ca acestia ar avea intentii serioase.
“Intenția construirii centrului medical vine din partea unui grup de investitori italieni si a unor medici chirurgi care vor sa mute la Giurgiu o parte din investiția de la Torino. Grupul de investitori a solicitat avizul de principiu din partea municipalitatii si au vizitat zona din Vama Giurgiu, locul in care vor sa plaseze aceasta investitie. Au ales acest loc pentru ca acest centru chirurgical si de recuperare va avea caracter transfrontalier, se va adresa atat pacientilor din Romania cat si celor din Bulgaria. Urmeaza ca investitorii, odata ce s-au hotarat, sa obtina si avizul Ministerului Sanatatii” a precizat edilul sef.
Primarul municipiului a mai precizat ca municipalitatea le va pune la dispozitia investitorilor, terenul si utilitatile pentru aceasta investitie care se ridica la circa 90 de milioane de euro si va fi finantata direct de la Bruxelles.
“In ceea ce priveste constructia la Giurgiu a unui Mall, va pot spune ca o firma mare a cumparat in acest scop de la lichidator terenul din spatele complexului LIDL, firma care si-a exprimat intentia ca pana la sfarsitul anului 2019 sa construiasca acolo un Mall”, a spus primarul Nicolae Barbu.