Spitalul Monza si Centrele de Excelenta Ares au deschis la Giurgiu prima Clinica din reteaua RITMICO

ritmico 1Incepand de marti, 20 martie, Clinica RITMICO si-a deschis usile pentru pacientii din Giurgiu.
In cadrul Clinicii, pacientii isi pot face investigatii pentru depistarea afectiunilor cardiace la cele mai inalte standard si vor putea fi consultati de medici cardiologi de renume din Bucuresti sau de la alte centre universitare din tara.
La inaugurarea oficiala au participat Luca Militello – directorul general al Spitalului Monza, Iulian Plescan – managerul Clinicilor RITMICO, dr. Oren Iancovici – CEO, Centrele de excelenta ARES si primarul municipiului, Nicolae Barbu.
Iulian Plescan – managerul Clinicilor RITMICO:
„Este primul centru deschis in cadrul proiectului RITMICO, un proiect pe care ni-l asumam cu foarte mare responsabilitate. Proiectul face parte din strategia de dezvoltare a Centrelor de Excelenta ale Spitalului Monza pentru urmatorii 5 ani.
Pentru noi, orasul Giurgiu are o insemnatate deosebita, pentru ca avem foarte multi pacienti in Bucuresti, care vin din Giurgiu pentru investigatii si tratamente.
Vreau sa multumesc administratiei locale, care ne-a oferit un real suport pentru a duce acest proiect la bun sfarsit”.
Luca Militello – directorul general al Spitalului Monza:
„Multumesc domnului primar ca ne-a deschis usile si ne-a ajutat astfel incat sa fie posibila aceasta deschidere astazi.
Am venit in Romania in 2012 cu un motiv clar: din cei 3.000 de angajati ai nostri din Italia, 300 sunt romani (doctori si asistente medicale). Calitatea si profesionalismul angajatilor nostri din Italia este deosebit, iar actionarii nostri s-au gandit sa folosim acest know how in Romania, unde din pacate este deficit de patologie cardiovasculara.
Astfel am decis cu colegii de la ARES sa construim acest proiect, care ne plaseaza astazi in topul calitatii serviciilor in domeniu. Cei mai buni cardiologi si cei mai buni chirurgic cardiovasculari sunt astazi sub brandul MONZA-ARES.
Astazi am pornit aceasta noua provocare – RITMICO, pentru ca nu toti pacientii ajung in Bucuresti, si ne-am gandit ca noi trebuie sa ajungem la pacienti”.ritmico 2Dr. Oren Iancovici – CEO, Centrele de Excelenta ARES:
“Trebuie sa mentionam un lucru: noi suntem cei mai buni in ceea ce facem. Si facem doar un lucru: tratam boli cardiovasculare. Am adus foarte multe premiere mondiale in Romania si experienta noastra trebuie adusa si in afara Bucurestiului. Pacientii nostri au nevoie de tratamente cardiovasculare perfecte si ceea ce facem noi este aproape perfect.
Aici, in Giurgiu vor veni medici din Bucutesti o data sau de doua ori pe saptamana. Vreau sa precizez ca noi nu suntem in competitie cu nimeni, noi suntem complementari, vrem sa ajutam orasul, sa ajutam Spitalul Judetean”.
La randul sau, primarul Nicolae Barbu a transmis multumirile in numele autoritatii publice locale dar si a cetatenilor municipiului:
“Va transmit si eu multumirile, atata ale municipalitatii, cat mai ales ale cetatenilor din Giurgiu, pentru faptul ca ati avut curajul sa deschideti acest centru in municipiul nostru, creand astfel un confort cetatenilor din oras in ceea ce priveste preventia si tratamentul intr-un centru dotat corespunzator si cu specialisti de inalta clasa. Mai mult de atat, oamenii nu vor mai fi nevoiti sa mearga la Bucuresti, economisind astfel timp si bani de transport.
Ma bucur ca firme de profil medical din Italia vad o oportunitate in Giurgiu. In acest moment suntem intr-o faza destul de avansata cu un centru de tratamente spinale din Torino, care vor sa vina la Giurgiu.
Va doresc succes si am ferma convingere ca serviciile oferite in Giurgiu vor fi la aceeasi calitate ca cele oferite in Capitala”.
Clinica RITMICO din Giurgiu are trei cabinete medicale si va avea program zilnic de luni pana vineri in intervalul orar 08:00 – 20:00. Consultatiile si investigatiile se vor putea face si in baza unei programari telefonice la numarul de call – center: 021 9966.