Studiu de caz: De ce ii mananca-n pix pe scriitorii site-urilor de familie

Ce sunt site-urile de familie?
Site-urile de familie sunt un gen de bloguri in care familia X, formata din sot, sotie si eventual copiii care le au cu gadget-urile isi scriu impresiile din viata de zi cu zi, frustrarile adunate din cenusia viata cotidiana, isi dau cu parerea despre guvernare si/sau opozitie, etc.
Acesta este cazul fericit. Pentru ca exista si cazul… nefericit in care cuplul este implicat politic pana in gat. Ca sa faca pe placul sefului ierarhic pe linie de partid, cuplul este foarte activ si, de cele mai multe ori, face din rahat bici si pocneste cu el (cu biciul). Nu conteaza ca stropeste totul in jur, ca exista si victime colaterale, ca se pot face inclusiv ei… de rahat. Totul pentru zambetul binevoitor al sefului.
“Uite sefu’, ce-am scris eu de ala. Este ca si eu si nevasta suntem talentati si hazosi?”
Din acest segment se despart doua subsegmente:
1. Cand un sef de partid isi pune site-ul in sufrageria unei familii, caz in care “abnegatia” familiei trece deja in plan personal toate neajunsurile sefului si le transcrie “in opera”… Penibil!
2. Si al doilea subsegment are o parte… nasoala – cand nevasta sare la gatul jurnalistilor “din zona de conflict”, aparandu-si ca o fiara sotul atins de varful vreunui pix neatent. Poalele in cap, atitudine de tirista prinsa de politia locala in fapt, cuvinte grele, aruncarea bigudiurilor, miros de ceapa (prea) prajita si tatzism cat cuprinde.
Cum, Doamne iarta-ma, sa iesi din padure si sa-ti faci nevoile in centrul atentiei, pe retelele de socializare?
Inteleg principiul enuntat de Eminescu in Scrisoarea a III-a (“Eu imi apar saracia si nevoile si neamul”), dar parca e prea mult.
La partea jurnalistica nu ne bagam, diferenta o fac cititorii.

N.A. Autorul este convins ca nimeni „nu se va simti”, de aceea a si publicat acest material, asumandu-si riscul… stropitului (de la bici) intr-un viitor apropiat. Nici nu va apela la plictisitorul „Sa nu ziceti ca nu v-am spus!” Pur si simplu, semnaleaza si semneaza,
Ion Diaconescu

Un comentariu

  1. Voi cu opiniile voastre de hazna rosie,ii depasiti pe toti.Pentru ca murdariti spatiul virtual (si hartia) la comanda politrucilor si oligarhilor locali.Asa ca,nu va mai diaconizati in v i c t i m e .Sictirul nostru pe ionul vostru !

Comentariile sunt inchise