Studiu – Elevii, părinții și profesorii din Giurgiu, nemulțumiți de modul de desfășurare a școlii online

Consiliul Județean al Elevilor Giurgiu, unica structură județeană care militează pentru drepturile și interesele tuturor elevilor din județul Giurgiu, a realizat în ultimele trei săptămâni o amplă consultare a elevilor, părinților/tutorilor legali și a cadrelor didactice cu privire la opinia acestora în legătură cu școala online și la modul de desfășurare a cursurilor online pe teritoriul județului Giurgiu.
În urma analizării tuturor răspunsurilor, concluzia este că niciuna dintre părțile implicate nu este mulțumită de modul în care orele online au fost organizate. Mulți elevi nu au putut participa la orele online din cauză că nu au dispus de resursele necesare (dispozitiv dedicat pentru cursurile online și o conexiune la Internet stabilă), părinții se plâng că nu au primit niciun fel de sprijin financiar pentru a asigura accesul copiilor la cursurile online, iar profesorii nu au beneficiat de o pregătire îndeajuns de riguroasă pentru o bună organizare a cursurilor.

27,2% dintre elevii giurgiuveni își petrec nouă, zece sau peste zece ore din săptămână făcând teme.
7,3% dintre elevii județului au primit note pe activitatea online, chiar dacă ei (în cazul în care sunt majori) sau părinții/tutorii lor legali nu și-au dat acordul pentru acest lucru, iar ministrul Educației și Cercetării a specificat faptul că notele pe activitatea online se trec în catalog doar cu acordul verbal sau scris al elevului major sau al părintelui/tutorelui legal.
33,3% dintre elevii din clasele a III-a și a IV-a nu participă la orele online, față de 4,5% dintre elevii din clasele V-XII.
Unul din patru profesori giurgiuveni nu a primit niciun fel de indicație privitoare la modul în care să-și susțină orele online, iar unul din doi profesori s-a confruntat cu diverse manifestări nepotrivite din partea elevilor.
Pentru a afla modul în care școala online s-a desfășurat în județul Giurgiu, dar și opiniile nefiltrate ale tuturor actorilor implicați, vă invităm să consultați analiza noastră completă, accesând acest link: https://bit.ly/3eONHBw.