SURSE: Rocada la varf: Victor Negrescu, premier in locul Vioricai Dancila?

Surse din presa centrala au plasat in spatiul public ipoteza conform careia premierul Viorica Dancila isi va da demisia, iar PSD il va propune ca premier pe Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene si lider al PES Activists Romania.
Victor Negrescu este cel care coordoneaza preluarea de Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, si este un personaj apreciat de organismele UE.
Victor Negrescu si-a început cariera ca jurnalist la Radio France Internationale și a colaborat în paralel cu revistele Le Monde diplomatique și Regard. În 2009, și-a început cariera universitară, mai întăi la Universitatea Dimitrie Cantemir, iar din 2012 la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. In aceeasi perioada, Victor Negrescu a fost și consilier al secretarului Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaților și vicepreședintelui Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European, Titus Corlățean, și consilier la Ministerul Energiei.
A terminat studiile preuniversitare la Longchamp School – Bruxelles (1997-1998), Notre Dame des Champs Institute – Bruxelles (1998-2001) și Victor Duruy Highschool – Paris (2001-2004). Este licențiat în științe politice la Universitatea București, în 2008, și masterand în afaceri europene și internaționale al Universității Pierre Mendes France/ IEP Grenoble. Doctoratul în științe politice și afaceri europene l-a obținut în 2011 la SNSPA, după parcurgerea unui stagiu academic la Colegiul European din Bruges. În 2012, a obținut un MBA din partea Academiei de Studii Economice și CNAM Paris.