Trofeul Festivalului Concurs “In Memoriam Marin Ghiocel” a revenit unui giurgiuvean

In perioada 10 -11 octombrie 2019 a avut loc cea de a VII- a editie a Festivalului Concurs de interpretare de muzica populara „In Memoriam Marin Ghiocel”.
Festivalul si-a propus omagierea personalitatii artistice a marelui dirijor, orchestrator si mentor al multor generatii de interpreti de muzica populara, dar si descoperirea si promovarea noilor talente interpretative ale genului.In concurs au intrat 18 interpreti, reprezentand zone folclorice din aproape toata tara: Vlasca, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si Ardeal.
In prima seara, in afara concursului au evoluat artisti consacrati, precum: Gaciu Constantin, Mariana Cimpoiasu, Zorina Balan, Gelu Voicu, Claudia Torop, Ion Dragan, Cristina Ghgeorghiu si Valentin Sanfira.
Concurentii si invitatii au fost acompaniati de orchestra de muzica populara Doina Dunarii, avandu-l la pupitru dirijoral pe maestrul Ion Ivanovici.La festival a participat si formatia de dansuri populare Doina Dunarii – coregraf – Petre Moga.
Juriul a fost format din personalitati ale genulu:
– Etnomuzicolog – muzicolog – realizator de emisiuni TV, dr. ELISE STAN;
– Profesor conferentiar – AUREL MUSTATEA;
– Conferentiar profesor universitar al Universitatii din Bucuresti – dr. HILCA TATIANA;
– Profesor – CARMEN PETANCA – Manager al Centrului Judetean de Conservare si Promovarea Culturii Traditionale Giurgiu;
– Muzicologul – dr. GIBESCU DANIELA ROXANA – Director Electrecord;
DIRECTOR FESTIVAL – VIRGIL PETANCA.In urma jurizării, trofeul Festivalului Concurs „In memoriam Marin Ghiocel” a revenit lui Paun Stelian, din localitatea giurgiuveana, Letca Noua.
Locul I a fost obtinut de interpreta din Buzau, Colniceanu Claudia.
Locul II a fost ocupat de trei interpreti: Popa Bianca Diana din Oradea, Calin Iuliana Elena din Pitesti si Daju Mihaela din judetul Gorj;
Locul III a fost impartit frateste de Ghelase Nicoleta din judetul Braila si Asan Elvis Matsun din Constanta.
Juriul a acordat si doua mentiuni, pentru Lozovenu Veronica din Republica Moldova si Lipioașcă Gabriela din Ploiesti.