Trupa ONIX (Floria Art),competitori de talie mondiala

Trupa ONIX (Floria Art),competitori de talie mondiala
Trupa ONIX (Floria Art),competitori de talie mondiala

In zilele de 23 si 24/02/2013 la Bucuresti s-a desfasurat semifinala turneului pe tari, Dance Star – Romania Open 2013, din cadrul Campionatului Mondial de Dans World Dance Masters 2013.

Competitia s-a bucurat de participarea a peste 2.000 de artisti inscrisi din aproximariv 60 de scoli de dans. In cadrul acestei semifinale internationale au participat si copiii Asociatiei Culturale Floria Art din Giurgiu – trupa ONIX. Ei s-au incadrat la categoria children, sectiunea MTV Comercial, grupa de varsta 8 – 12,5 ani. Micutii nostri au reprezentat atat orasul Giurgiu cat si Romania avand atat o prestatie artistica dar si o tehnica buna, insa si emotiile au fost pe masura.           La finalul concursului, trupa din Giurgiu s-a clasat pe locul 4, un rezultat foarte bun, tinand cont de faptul ca au concurat pentru prima data la o competitie mondiala, la care au fost prezente cluburi din tara si strainatate cu o experienta vasta in campionatele mondiale.                                                                                        In urma acestei competitii, copiii au adaugat o experienta noua in palmaresul lor competitional, care-i determina sa munceasca mai mult, ajungand astfel la un nivel de performanta maxim.

Avand in vedere regulamentul drastic al competitiei mondiale, ce a trebuit respectat cu strictete, s-a schimbat viziunea competitionala a micutilor, aceasta fiind total diferita de competitiile nationale cu care au fost obisnuiti pana acum. Juriul a fost format numai din artisti de talie mondiala: Sonja Piskernig (Austria ), Mariano Carlini ( Italia ), Christopher Jamin (USA ), Hans – Joachim Tappendorff (Germania ), June Guaricci (USA ).

Membri juriului au fost impresionati de energia, pasiunea si profesionalismul dansatorilor romani si au declarat ca asteapta ca acestia sa se remarce la competitia din Croatia. Cu prilejul acestei semifinale mondiale, locatia unde s-a desfasurat concursul a gazduit si cateva stand-uri expozitionale cu obiecte  de arta ale unor ambasade la Bucuresti.

Le uram succes micutilor la semifinala pe natiuni din Croatia.