Turnul cu ceas – temă de campanie electorală sau interese personale ascunse?

Sunt de acord că Turnul cu ceas este simbolul orașului Giurgiu, că simbolul a fost “spurcat de liftele liberale” prin 2005, dar nu pot fi de acord cu adepții lui Dabija, cei care s-au trezit mai useriști decat liberalii (prin 2005 erau liberalo/țărăniști convinși și îi pupau mana lui Lucică împăratul).
Au găsit si pionul pe care să-l arunce în față, care “să circăreasca” pe temă, să o țina ca surda pe mormânt că “Barbu e de vină”, netezindu-i cumva campania lui Anghelescu, ieșit pe locul trei în sondajul PNL și care s-a lipt ca cocoșatul de gardul USR-ului…
Au aflat că Daponte e tânăr pensionar, că își plimbă cățelul pe langă Turn și ce si-au zis, “Băi, hai să-i dăm ceva de lucru, că e ca metronomu’, tot nu are ce face”. N-au luat în calcul că Daponte a profitat de “construcția nașpa” din jurul Turnului, fără să fie defel deranjat de kitsch-ul prietenului său, Spoială și de faptul că “turiștii nu pot vizita Turnul”. Ba din contră, era o vreme in care organiza concertela Turn și chiar avea o masă rezervată pentru cafeluța zilnică…
Acum, noul său partid i-a fixat azimut clar: să induca ideea că ar exista o înțelegere subterană intre proprietarul cafenelei – Gheorghe Spoială – și primarul Nicolae Barbu. Deși sunt de notorietate declarațiile primarului în funcție de-a lungul timpului, despre acest subiect. Una dintre aceste declarații este relativ nouă (17.10.2019):
“Am luat la verificat toate dosarele cu modul de atribuire, cum s-a atribuit, cui, în ce condiții, ce trebuia să facă, ce n-a făcut. De vreo săptămână, compartimentul Urbanism din cadrul Primăriei și Patrimoniul lucrează toate dosarele care au stat la baza acestui contract de concesiune. Vom vedea, pentru că este nevizitabil în acest moment turnul, nu poate să urce nimeni sus, porumbeii au creat o problemă acolo și nimeni nu ia nicio măsură, se aruncă pisica între operatorul economic și Primărie. Sperăm ca până spre finalul lunii să avem o informare cu privire la pașii de urmat pentru ca acest turn să fie vizitabil, să îl includem în circuitul turistic al municipiului nostru” (https://jurnalgiurgiuvean.ro/cand-vom-putea-vizita-turnul-cu-ceas-din-centrul-orasului/).
Între timp, lângă Daponte s-au mai alăturat câțiva adepți, și tot între timp încep să apară și zvonurile. Unul dintre zvonuri este acela că un apropiat al USR Giurgiu, potent financiar, și-ar dori ca într-un mod sau altul să intre în posesia spațiului din jurul Turnului cu ceas – un adevărat vad comercial – și să-l facă profitabil.
Deocamdată este doar un zvon, dar vom aprofunda subiectul și vă vom ține la curent.
Orice ar fi, campanie electorală sau interese pecuniare personale, scandalul din jurul Turnului cu ceas miroase de la o poștă a manipulare.
Ion Diaconescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *