Un giurgiuvean si-a pus in gand sa dizolve PSD

Dinu IonelIonel Dinu, secretar general adjunct al PNL Giurgiu a emis cea mai fulminanta si nastrusnica declaratie: el si-a propus sa dizolve PSD printr-o actiune la Tribunalul Bucuresti…
Giurgiuveanul a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca a studiat Legea partidelor politice (Legea nr. 14/2003) in paralel cu Constitutia Romaniei si a gasit chichita prin care sa scoata in afara politicii Partidul Social Democrat.
“Dupa ce voi analiza bine situatia, imi voi contura aceasta actiune si voi merge la Tribunalul Bucuresti unde voi intenta aceasta actiune in nume personal.
Ma bazez pe Legea partidelor politice, care spune la art. 44 ca un partid isi inceteaza activitatea prin dizolvare, prin hotarare a Curtii Constitutionale pentru incalcarea art 40, alin. (2) si (4) din Constitutia Romaniei.
De asemenea, in Legea partidelor politice, la art. 46 sunt date situatiile in care un partid poate fi dizolvat”, a declarat Ionel Dinu.
Declaratia giurgiuveanului, dincolo de contextul politico-social incordat din tara si de declaratiile belicoase ale liberalilor si pesedistilor, poate deschide o noua abordare ce poate fi luata in serios de unii…
Ce spune Constitutia Romaniei la art. 40, alin. (2):
(2) Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.

Ce spune Legea partidelor politice:
Art. 46. – Jurisprudență (1)
(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiții:
a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) și ale art. 40 alin. (2) și (4) din Constituția României, republicată, de către Curtea Constituțională, precum și ale art. 3 alin. (3) și (4) din prezenta lege;
b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;
c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;
d) când partidul urmărește alt scop decât cel care rezultă din statutul și programul politic ale acestuia;
e) ca urmare a inactivității constatate de Tribunalul București conform art. 47 alin. (1);
f) ca urmare a neîndeplinirii obiectivelor stabilite la art. 1 și 2, constatată de Tribunalul București conform art. 48;Acțiuni respinse (1), Jurisprudență (1)
g) ca urmare a aplicării art. 26.
(2) Cererea de dizolvare se adresează Tribunalului București de către Ministerul Public și se soluționează potrivit normelor de procedură stabilite la art. 26 alin. (2) – (5).

3 comentarii

  1. Niciodata nu am sa inteleg cum un astfel de om este citat de ziaristi ca voi? Nu am citit articolul, dar daca ati pus poza acestui personaj pentru mine e clar ca e un articol la misto.

Comentariile sunt inchise