Unde transparenta nu e, nici rezultat la sondaj nu e

transparentaAsteptata cu sufletul la gura, conferinta de presa a PNL Giurgiu, la care ar fi trebuit sa se anunte rezultatele sondajului intern al PNL Giurgiu (platit de Florian Nicolae si Norut Stanisteanu), a fost un mare fass.  Gazdele conferintei de presa, Dumitru Beianu si Gheorghe Stefan s-au limitat la consideratii generale, fara sa dea publicitatii cifre concrete, procente si ce se mai obisnuieste in astfel de situatii.

“Va prezint rezultatul sondajului, rezultat pe care l-am primit joi (19 noiembrie – N.R.). In urma acestui sondaj, Florian Nicolae a obtinut un procent substantial mai mare decat Norut Stanisteanu. Din respect pentru ceilalti candidate la Primaria Giurgiu, nu dau cifrele. In mod cert, Florian Nicolae este candidatul oficial al PNL Giurgiu pentru primaria municipiului. Domnia sa are un scor foarte bun fata de toti candidatii implicate in acest sondaj. Mentionez ca Nicolae Florian este peste primarul Nicolae Barbu, la un scor greu de surmontat…”, a declarat copresedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Stefan.

Ca fapt divers, in timpul acestei declaratii, geamurile sediului PNL au inceput sa trosneasca. La propriu.

La insistentele jurnalistilor, dupa ce s-a lasat rugat, Gheorghe Stefan a prezentat date generale, date care contrazic strident prima declaratie:

“La intentia de vot, scorul general este urmatorul:

PSD – 51%; PNL – 34%; ALDE – 8%; PSRO – 2%; UNPR – 2%; Miscarea Populara – 1%; M10 – 1% (…)”, a spus Gheorghe Stefan.

Un singur lucru n-am inteles: daca sondajul a fost atat de corect si de transparent, de ce nu sunt si rezultatele tot atat de transparente incat sa poata fi facute publice? De cand ii doare sufletul pe liderii PNL Giurgiu de grija celorlalti candidati? Daca sondajul efectuat de CSOP (asa declara Gheorghe Stefan) a fost efectuat corect, pe 800 de repondenti giurgiuveni cu varste cuprinse intre 19 si (plus) 55 de ani, cu marja de eroare de 3,5% este corect efectuat, nu intelegem de unde atata “mila” pentru contracandidati.

Sunt doua variante: ori procentajele nu sunt asa de categorice cum ne-a fost dat sa intelegem, ori sondajul a fost facut pe genunchi si liderilor PNL le este teama sa nu cada in ridicol.

3 comentarii

  1. Cat de curand si Gigi Stefan va intra in anonimat daca ii mai face jocul murdar al lui Beianu…Intrebare de 100 pct ptr Gigi Stefan prin intermediul d-voastra…Domnule Stefan ce il mai recomanda pe Beianu sef la Consiliul Jud.?Asteptam raspunsul d-voastra..

  2. In PNL Giurgiu se poarta atacurile la baioneta, pumnul in gura in cazul in care spui ceva ce nu convine, minciuna e la loc de cinste, jocurile murdare si starea tensionata sunt intretinute in mod voit de Beianu. DEci de unde domne atata transparenta???

  3. Sondaj fără cifre. Ce vrei mai mult? O făcătură marca Csop. Știați ca Csop are acționari firme offshore și cetățeni bulgari? Csop a mâncat de la Udrea milioane de euro pe diferite cercetări despre turism.

Comentariile sunt inchise