Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, si-a dat demisia din GUVERN!

Unul dintre cei activi ministri din Guvernul Dancila a demisionat, dupa o discutie tensionata in sedinta de Guvern de vineri.
Cu un nivel ridicat de pregatire, lui Victor Negrescu i-a fost recunoscut profesionalismul de catre lideri europeni, inca din perioada in care activa in Parlamentul European. In calitate de ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu a reusit preluarea presedintiei Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii sau lansarea Trio-ului Franta-Germania-Romania la nivelul ministrilor de afaceri europene.
Victor Negrescu a fost ministrul care s-a ocupat de pregatirea pentru preluarea presedintiei Consiliului CE de catre Romania.
Surse din presa centrala sustin ca motivul demisiei ar fi reprezentat de lipsa de susținere în pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul UE, lipsa de implicare a unor ministri in procesul de pregatire, dar si din cauza unor decizii care au fost luate fara ca ministrul sa stie…
Demisia lui Victor Negrescu a cazut ca o bomba, mai ales ca recent a reusit aprobarea in unanimitate in comisiile de afaceri europene a prioritatilor de tara pentru presedintia Romaniai la Consiliul UE.
Contactat de jurnalistii din presa centrala, Victor Negrescu a declarat:
“Din respect pentru colegii mei si pentru responsabilitatile pe care le am atat la nivel european, cat si la nivel national, pe care le tratez cu seriozitate si profesionalism, imi rezerv dreptul sa imi exprim punctele de vedere in cadrul Guvernului, respectiv al Partidului Social Democrat, din a carui conducere fac parte”.
Lasati in offside, doi grei ai PSD (Rovana Plumb, Orlando Teodorovici) au condamnat cu manie proletara gestul lui Negrescu.
In schimb Victor Ponta a declarat ca Victor Negrescu este unul dintre puţinii miniştri pregătit pentru funcţia sa, cu bune conexiuni pe plan european şi unul dintre ultimii adevăraţi social-democraţi din conducerea actuală a PSD.