Vom scăpa de țânțari? Când va demara a doua etapă de dezinsecție la sol

In cadrul unui interviu la OPEN TV, intrebat de ce dupa dezinsectia aeriana, inca mai sunt tantari in municipiu, primarul Nicolae Barbu a facut precizarea ca substanta activa folosita a fost una standard, iar concentratia a fost chiar mai mare decat standardul din instructiunile de folosire…
“Desi exista un standard de concentratie a substantei active pentru dezinsectie, noi am folosit cu 50% mai mult la aceeasi cantitate de apa. Substanta a fost achizitionata de catre Giurgiu Servicii Publice (GSP) iar concentratia s-a facut in prezenta directorului societatii.
Mai mult de atat, am schimbat si procedura: pana acum se pulveriza foarte fin, dar am schimbat cu o pulverizare mai mare, astfel incat sa fie mai multa eficienta. Insa in municipiu mai avem zone de blocuri cu apa la subsol, care sunt adevarate “incubatoare” de tantari…”, a declarat primarul municipiului.
Edilul sef a mai precizat ca in aceasta saptamana, daca timpul o va permite, va demara a doua etapa de dezinsectie la sol, iar undeva la sfarsitul lunii iunie va demara a doua dezinsectie aeriana si poate chiar si a treia…
“Toti primarii localitatilor de la Dunare se confrunta cu aceeasi problema. Atata timp cat doar municipiul Giurgiu face dezinsectia, iar localitatile invecinate nu fac, nu vom termina niciodata cu aceasta problema a tantarilor.
Ca si exemplu, noi inchidem limita teritoriala a municipiului undeva la podul spre Slobozia… ganditi-va ca toate baltile de peste de la Slobozia si nu numai sunt foarte apropiate de Giurgiu, dar nu sunt pe raza noastra teritoriala… Este ca si cum nu am face dezinsectia…” a adaugat Nicolae Barbu.